Hlavní obsah

Obránce Ševc si chce tentokrát reprezentaci více užít

PRAHA

Ještě před pár týdny o něm věděli leda tak fanoušci extraligového Kladna. Hokejový obránce Martin Ševc se ale pomalu a jistě zapisuje do povědomí celé hokejové veřejnosti. V současnosti vede kanadské bodování beků celé nejvyšší soutěže a dobrými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu pro turnaj Karjala. Nebude to ale poprvé, v reprezentaci debutoval už v dubnu.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Kladenský obránce Martin Ševc.

Článek

"Tehdy jsem tam byl s několika dalšíma klukama ale spíš jenom na záskok. Tentokrát to beru přece jen prestižněji," nechtěl Ševc svůj tehdejší debut v přátelských zápasech se Slovenskem přeceňovat. "Ale abych řekl pravdu, tak jsem tentokrát s další pozvánkou ani nepočítal," tvrdil skromně hráč, jenž s patnácti body vévodí bodování extraligových beků.

Nejproduktivnější obránce

Čtyřiadvacetiletý Ševc letos načal teprve čtvrtou sezónu v extralize, přičemž po loňské sezóně teprve podruhé nastupuje v Kladně opravdu stabilně. V poměrně nezkušeném týmu se vypracoval mezi opory, na ledě patří k nejvytíženějším hráčům, nechybí při přesilových hrách týmu. V třiadvaceti zápasech zatím nasbíral patnáct bodů za pět branek a deset přihrávek.

S Kladnem se v extralize příliš počítalo, houževnatý tým ale několikrát dokázal potrápit i největší favority soutěže. "Mužstvo je už hodně dlouho pohromadě. Jsme dobrá parta, navíc máme svělého gólmana," vysvětluje důvody úspěchů svého týmu Ševc, vedle nějž jede na Karjalu i spoluhráč Jaroslav Kalla.

Nejvíc se těší na Finsko

Reprezentační trenéři si Ševce všimli už v dubnu, kdy potřebovali zalepit díry v kádru pro přátelské zápasy se Slovenskem před mistrovstvím světa. Tentokrát jej ale na turnaji Karjala čekají přece jen prestižnější zápasy. "Obavy z toho nemám, naopak se těším. Nejvíc asi na zápas s Finskem, líbí se mi jejich útočný styl," tvrdí.

Na trénincích národního týmu před odletem na turnaj působil ve dvojici se zkušeným Janem Hejdou. Byl by rád, kdyby to tak zůstalo i pro turnaj. "Vyhovujeme si, bylo by to fajn. Ale to samozřejmě záleží na trenérech. Každopádně je tu dobrý tým, věřím že se nám povede," dodal Ševc na závěr.

Reklama

Související témata: