Hlavní obsah

Kántor už stihl doma zadělat na miminko

PRAHA

Do hokejové reprezentace se obránce Robert Kántor vrátil po dvouleté pauze. "Zprávu o nominaci mi sdělovali pardubičtí spoluhráči v kabině, byla to potěšující novinka," přiznává osmadvacetiletý hokejista, který v létě po čtyřletém putování cizinou našel znovu cestu na extraligový led.

Článek

"Doma jsem teď zřejmě víc na očích než předtím ve Finsku nebo Rusku, ale zařazení do národního týmu mi udělá radost pokaždé. Budu se snažit podat co nejlepší výkon, abych byl platným hráčem a třeba se v mužstvu zabydlel i pro další turnaje," tvrdí Kántor, který je po třiatřicetiletém Kolaříkovi druhým nejstarším obráncem Hadamczikova výběru.

"Každý zápas v reprezentace považuji za vítanou příležitost ukázat se a o motivaci není nouze, i když nejsem ve hře o olympiádu a prodrat se do kádru pro MS bude také nesmírně těžké. Můj styl se však nemění, mohu nabídnout tvrdou hru v osobních soubojích, důraz před brankou, neústupnost u mantinelu a dobrou střelu od modré," slibuje hokejista, který na Karjale načne čtvrtou desítku reprezentačních startů.

Důvěrně známé Helsinky

Osobních zkušeností s tradiční trojicí evropských soupeřů má docela dost. "Nemusím zrovna propracovanou švédskou obranu. Styl soupeře, který hraje vyloženě defenzivně a spíš se jen přetlačuje, mi nesedí. Daleko raději mám přímočarý hokej plný bruslením v podání Finů. Nevadí mi ani technická hra Rusů, i když u nich to někdy hodně o individuálním pojetí a proti tomu se hraje hůř, " vyznává se Kántor.

Helsinky, kde je centrum turnaje Karjala, důvěrně zná. Dvě sezóny působil v tamním IFK. "Nemělo by mě tam nic překvapit, prostředí je velmi příjemné a zůstalo mi ve městě i pár přátel. Jen nevím, zda bude čas na setkání s nimi. Partnerce se po Finsku opravdu hodně stýská, hned by jela se mnou. Doma jsme ale zadělali na miminko, takže teď bude mít mateřské starosti," vypráví s úsměvem Kántor.

Po dvouměsíční smršti 24 zápasů v extralize už trochu pociťuje únavu. "Ale po dvou intenzivních trénincích s reprezentací zjišťuji, že zase nejsem tak utahaný, jak jsem si myslel," vypráví a uznává, že nejsnadnější je regenerace po vítězném duelu. "Spíš si ale potřebuji zlepšit psychickou pohodu. Přece jen bychom s Pardubicemi měli jít do horních pater tabulky, ale zatím se nám nedaří tak, jak bychom si přáli. Chvílemi bojuji i sám se sebou, v národním mužstvu si určitě pročistím hlavu."

Reklama