Hlavní obsah

Kometa se postavila Vůjtkovi! Své hráče vám na reprezentační kemp nepustíme

Praha
Aktualizováno

Své dva hráče vám neuvolníme, budou totiž bojovat o místo v sestavě našeho týmu. Takový vzkaz vysílá Kometa Brno hokejové reprezentaci a jejímu trenérovi Vladimíru Vůjtkovi. Nový kouč národního týmu uspořádá v příštím týdnu v Jihlavě čtyřdenní tréninkový kemp pro mladé hráče z extraligy, brněnští útočníci Jan Káňa s Tomášem Vondráčkem na něm ale budou chybět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek gestikuluje během přípravného kempu v Jihlavě.

Článek

„Sraz reprezentace v tomto termínu je dle mého názoru nestandardní. Každý klub nemá stejný čas nástupu do tréninku na ledě. Každý trenér má jiné metody. Takže stačilo jediné. A to, aby generální manažer reprezentace kluby nominovaných hráčů obvolal a sám si zjistil, v jaké fázi přípravy vybraní hráči jsou. Kdo někdy hrál hokej, ví, že hráč bez čtrnácti dní tréninku vypadá na ledě úplně jinak než ten, který má dva týdny tvrdého tréninku na ledě," uvedl pro oficiální stránky Komety majitel klubu Libor Zábranský.

Brňané totiž začali s přípravou na ledě až v tomto týdnu. „Takže prostě a jednoduše, pokud by generální manažer reprezentace (Slavomír Lener) zavolal hlavnímu trenérovi (Komety, Aloisi Hadamczikovi), tak si vše vysvětlí rovnou a byl by naprostý klid. Jak pan Hadamczik, tak i já bychom totiž řekli, že si přejeme mít tým v této fázi sezóny pohromadě," pokračuje šéf Komety.

Ten odmítá, že by jeho postoj byl namířen proti reprezentaci nebo hokejovému svazu. Naopak tvrdí, že Kometa bude vždy hrdá, pokud se některý z jejích hráčů dostane do jakéhokoliv reprezentačního výběru. „Jenže máme povinnosti vůči všem partnerům klubu, vůči všem fanouškům Komety dělat pro klub maximum. Tito dva konkrétní hráči budou bojovat o místo v sestavě. Pokud výkonnost potvrdí v sezóně, věřím, že jim pánové Vladimír Vůjtek se Slavomírem Lenerem dají šanci, aby se o reprezentační dres poprali."

V této fázi přípravy není reprezentace nadřazena

Komunikace klubu s čelními představiteli svazu je podle Zábranského na vynikající úrovni. I proto jej současný rozpor mrzí. „Dle mého názoru se nemůže generální manažer reprezentace v této fázi přípravy chovat tak, jako kdyby šlo o turnaj Euro Hockey Tour, a že v této fázi přípravy je reprezentace nadřazena klubům. Není," stojí si za svým Zábranský.

S pořádáním reprezentačních kempů pro mladé a na mezinárodní scéně převážně neostřílené hráče začal v uplynulé sezóně bývalý kouč národního týmu Vladimír Růžička a jeho nástupce Vůjtek v tomto trendu se svými asistenty Jandačem, Kalousem a Špačkem pokračuje.

Kemp v Jihlavě začíná ve středu 29. července a potrvá do soboty 1. srpna. Zúčastní se ho dvaadvacet hráčů extraligových klubů. Káňa s Vondráčkem však budou chybět.

Reklama

Související témata: