Hlavní obsah

Čeští hokejisté bydlí u Jönköpingu v "pionýrském táboře"

JÖNKÖPING

Asi třicet kilometrů od Kinnarps Areny našli na dvě noci útočiště čeští hokejisté, kteří sehrají ve švédském Jönköpingu úvodní zápas turnaje Karjala proti domácímu výběru. Autobus vezl ve středu překvapenou výpravu přes malé vesničky a vysadil reprezentaci u lesa, kde se ubytovala v drobných domečkách u jezera. Některým členům týmu to připomnělo pobyt na pionýrském táboře.

Článek

Jeden zápas na turnajích série Euro Hockey Tour se hraje vždy mimo  pořadatelskou zemi a český tým musel před víkendovými duely v Helsinkách do Jönköpingu. Švédský svaz vybral pro utkání toto město přesto, že ve stejnou dobu se v něm koná veletrh za účasti 250 firem z dvaceti evropských zemí a hotely jsou plně obsazeny.

Domácí hokejový svaz, který se o ubytování soupeřů stará, tak rezervoval komplex Sunds Herrgard v městečku Lekeryd. "Vezou nás někam na bázu," vtipkovali cestou hokejisté naoko i skutečně trošku naštvaně, když při cestě míjeli pole a osamělé domky.

Asi netušili, že budou ubytování v komplexu, kde budou mít výhled na jezero a vzbudit je bude moct jen řehtání koně z přilehlých stájí a výběhů. Z běžné městské civilizace nic. Po středečním večerním tréninku jim cestou zastavil autobus u benzínové pumpy, aby si mohli nakoupit alespoň nějaké drobnosti na večer.

Milan Hnilička, Jaroslav Hlinka, Michal Broš a Tomáš Vlasák, kteří se zúčastnili v Jönköpingu v roce 2002 mistrovství světa, tak mohli jen vzpomínat, jak to měli z hotelu Scandic do haly pár kroků a do centra města několik minut. Oblíbená píseň masérů Pavla Vlašice a Petra Bílka Přátelé zeleného údolí, kterou načali 'výkřikem sojky' už v Praze na letišti, tak našla brzy své uplatnění i na severu Evropy.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko