Hlavní obsah

Holík se chce předvést novému kouči reprezentace: Každý trénink mě posouvá

Jihlava

Se slavnou jihlavskou hokejovou dynastií má zlínský útočník Petr Holík společné pouze příjmení, nyní ale právě na ledě Dukly s chutí absolvuje letní kemp české reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Holík (vlevo) na prvním tréninku v rámci letního přípravného kempu české hokejové reprezentace v Jihlavě.

Článek

Není to nuda, čtyři dny jen trénovat?

Určitě ne, všichni se chtějí ukázat novému kouči. Hned první den naznačil, že příprava bude mít svižné tempo. Sám jsem nevěděl, co od toho čekat, nikdy jsem pod panem Vůjtkem ani nikým z jeho asistentů netrénoval, takže jsem i zvědavý, jak to tady bude do soboty vypadat.

Jak je pro vás těžké jít hned v červenci na ledě naplno?

Přiznávám, že je to těžší než jindy, vždyť před cestou do Jihlavy jsem byl jenom dvakrát na ledě. Jsem ale rád, že tu můžu být, každý trénink mě někam posouvá. Vždycky si z toho něco vezmu a dá mi to i hodně do sezóny.

Cítíte šanci si výkony na kempu říct o další pozvánku, třeba už na Karjalu?

Tady můžu předvést, co ve mně je, a jestli se mi bude dařit i ve zlínském dresu, tak se možná ještě v repre ukážu. Záleží jen na mně. No a taky na trenérech, jestli mě budou chtít.

Poučil se Zlín z minulé sezóny, kterou špatně začal a pak se horkotěžko drápal ze suterénu tabulky?

Tak na to, že jsme dlouho hráli u dna, konečné šesté místo byl ještě úspěch. Určitě se ale budeme snažit, abychom letos začátek takhle neprokoučovali. A to poučení? Neprohrávat, jinak nevím, co k tomu říct. Začínáme zase od nuly a stejné chyby už snad dělat nebudeme.

Kariéru ukončili tahouni útoku Čajánek i Leška, jste nachystán ve Zlíně převzít jejich roli?

Ta absence je znát, v kabině je bez nich nějak větší klid... (úsměv) Určitě na ledě budou scházet, vždyť uměli strhnout tým a rozhodovat zápasy. Uvidíme, jestli to někdo z nás taky dokáže, spíš si myslím, že to letos bude víc o týmové hře. Jsem zvědavý, jak se s tím popereme, asi se tíha zodpovědnosti víc rozloží. Počítám, že dostanu hodně prostoru na ledě, ale jsou tam i další jako Roman Vlach, nebo přišel Martin Cibák a další kluci ze Slovenska.

Reklama

Související témata: