Hlavní obsah

Švédové zkazili Hořavovi parádní představení

JÖNKÖPING

Dvěma góly se blýskl český útočník Miloslav Hořava ve čtvrtečním utkání turnaje Karjala proti Švédsku. Nejlepší střelec švédské ligy si ale nakonec premiérové branky v národním týmu neužíval. Svěřenci trenéra Hadamczika z utkání v Jönköpingu během druhé třetiny vypadli, promarnili dvoubrankový náskok a nakonec prohráli 3:6.

Článek

Českou reprezentaci dostal nejlepší kanonýr Elitserien do vedení dvěma podobnými góly z přesilovek. "Byla to náhoda. Oba byly po dorážkách, odrazilo se to ke mně," popsal ozdobu svého sedmého zápasu v národním týmu. Zklamaný kanonýr švédského MODO Hockey považoval své trefy po prohře za bezcenné, i když dal góly proti zemi, v níž nyní působí. "Když jsme prohráli, tak se to nepočítá," řekl novinářům.

Podle střelce dvanácti gólů v dresu MODO Švédové kralovali důrazem a bruslením. "Asi jsme to trošku podcenili, ale je pravda, že oni hráli pořád dobře, jen nedávali góly v první třetině. Nasypali to tam až potom. Byli důraznější a přejeli nás," prohlásil Hořava, podle něhož se musí mužstvo před víkendovými zápasy s Finskem a Ruskem oklepat. "Musíme to hodit rychle za hlavu a poučit se z chyb. Musíme hrát prostě důrazně jako Švédové."

Ubrali na důrazu

Sparťanský útočník Petr Ton zažil nejdříve skvělý návrat do reprezentace po téměř osmi letech, jenže ten mu stejně jako celému mužstvu zhořkl. V 10. minutě po hezké akci v oslabení skóroval. "Vedoucí gól pro nás byl dobrý. Švédové sice vyrovnali, ale my jsme hráli pořád stejně a vyšly nám dvě přesilovky. Hráli jsme je jednoduše a vedení jsme si asi zasloužili," vrátill se k podařené části duelu.

Klíčový byl podle nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce extraligy gól na 2:3. "Začali pak lítat, zatlačili nás. Dali pak ještě další dva rychlé góly. Kdybychom pak do konce druhé části srovnali, bylo by to dobré, protože bychom je trošku srazili," pokračoval Ton. Mrzel ho pátý gól, u něhož byl na ledě při hře čtyř proti čtyřem. "Na 5:3 už to bylo špatné. Pokud to bylo o gól, pořád se s výsledkem dalo něco dělat."

Kladenský obránce Martin Ševc měl pocit, že v obratu sehrálo roli i podcenění za příznivého stavu. "Zdálo se mi, že jsme přestali bruslit a ubrali jsme na důrazu," podotkl Ševc, autor přihrávky na třetí českou branku. Hráč, který je spolu s Janem Novákem nejproduktivnějším bekem extraligy, viděl, že pohyb soupeře dělal české defenzivě velké potíže. "Oni se kříží a dostávali se tím za nás. Problém dělal vždy třetí najíždějící hráč. Chodili nás postupem času napadat ve dvou a pak ve třech," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články