Hlavní obsah

Vůjtek se setkal s dalšími hráči ze zámoří. Bydlíme kousek od sebe, ale musíme do Brna, smál se Polák

Druhou neformální schůzku s hráči z NHL a dalších zámořských soutěží v tomto týdnu absolvoval nový trenér české reprezentace Vladimír Vůjtek starší. Po pondělním pražském setkání s šestnácti hokejisty ze zámoří se v Brně sešel s dalšími šesti hráči. Do Brna dorazili většinou hráči z Moravy, jen obránce Jakub Nakládal přijel z Pardubic, protože začátkem týden byl ještě v zahraničí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Nakládal (vlevo) a Vladimír Vůjtek.

Článek
Fotogalerie

S manželkou si vychutnal v Londýně v neděli ve Wembley vystoupení brankáře Petra Čech, který se v anglickém fotbalovém Superpoháru postavil v dresu Arsenalu bývalým spoluhráčům z Chelsea. "Samozřejmě by pro mě bylo pohodlnější jet do Prahy, ale byli jsme v Londýně ještě v pondělí," řekl novinářům Nakládal.

Ještě stále vstřebával zážitky z návštěvy sledovaného zápasu. "Bylo to neskutečný. Jsem z toho nadšený ještě teď, jde mi husí kůže po těle, když o tom mluvím. Seděli jsme v sedmé řadě, což bylo snad deset patnáct metrů od trávníku, takže člověk to měl celé jako na dlani," prohlásil Nakládal, kterého zastupuje stejně jako Čecha společnost Sport Invest.

Pro brankáře Petra Mrázka z Detroitu, obránce Romana Poláka z Toronta a útočníky Ondřeje Paláta z Tampy Bay, Dominika Uhra z Pittsburghu a Tomáše Vincoura, který je po skončení smlouvy v Coloradu bez kontraktu, byla schůzka v Brně jasnou volbou.

"Je to takový paradox, že se musíme sejít v Brně, když bydlíme asi kilometr od sebe. Pan Vůjtek už mě trénoval ve Vítkovicích, takže ho moc dobře znám," smál se Polák. Ale i tak si zhruba dvouhodinový informativní oběd v restauraci Monte Bú nenechal ujít. "Ta schůzka byla pro mě překvapení, ale pan Vůjtek nás chtěl prostě asi vidět, představit se a říct, jak to bude do příští reprezentační sezony vypadat," řekl Polák.

"Měl jsem to hoďku a půl z Frýdku, takže jsem dotrénoval a přijel jsem," prohlásil útočník Ondřej Palát, jemuž s Tampou Bay letos těsně unikl Stanleyův pohár. V Brně byl Vůjtek už jen s generálním manažerem Slavomírem Lenerem, na rozdíl od pondělka chyběli jeho asistenti Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Hráči dostali informace k dvěma akcím, které jsou v příštím roce na programu - květnovému mistrovství světa v Rusku a zářijovému Světovému poháru v Torontu. "Doufám, že budu mít takové výkony, že pana Vůjtka oslovím a pozve si mě," doplnil Palát, který zatím reprezentoval jen na loňských olympijských hrách v Soči.

Stranou zájmu stavitelů národního týmu nezůstali ani Uher či Vincour, kteří působili v sezóně převážně na farmách. "Jsem na něčem takovém poprvé. Je hezké vidět kluky a poznat se s novým trenérem. Vážím si toho, že na mě nezapomněl. Je to nároďák, za něj je člověk šťastný," uvedl odchovanec brněnské Komety Vincour, který při hledání angažmá preferuje pokračování v zámoří.

Reklama

Související témata: