Hlavní obsah

Česká dvacítka zažila v Kanadě tvrdý střet s realitou: Dostali jsme pořádnou facku

Praha

Byla to pro Jakuba Petra první zápasová akce v roli kouče hokejové reprezentace do 20 let a na turnaji v kanadském Calgary zažil opravdu tvrdý střet s realitou. Mladí Češi se za oceánem utkali dvakrát s Kanadou i Ruskem a všechna čtyři utkání prohráli s poněkud strašidelným skóre 7:22. „Na nic se nevymlouvám. Vrátil jsem se hodně zklamaný z toho, že tým nebyl konkurenceschopný. Dostali jsme pořádnou facku,“ přiznává otevřeně Petr.

Foto: Aleš Krecl

Trenér české dvacítky Jakub Petr.

Článek

Týmu citelně scházeli klíčoví hráči ročníku jako J. Vrána, Pastrňák a Zacha, navíc nemohli odjet ani zranění Jenyš, Karabáček či Mašín. „Nechci se za to ale schovávat, měli bychom být schopni hrát lepší partie i v takovém složení," říká Petr, podle nějž není vůbec jisté, jestli se hokejisty se smlouvami v NHL podaří uvolnit pro MS do 20 let ve Finsku.

Do Kanady každopádně letěli hráči, kteří si mohli a měli říct o místo pro prosincový světový šampionát. „Čekal jsem, že nám zamotají hlavy, ale abych se přiznal, to se zrovna nestalo," míní zklamaný kouč.

Za týden další test

„Bylo pro nás i pro hráče velmi poučné, jak kvalitní hokej lze už v tomto věku předvádět. Bohužel ale jen ze strany soupeřů, přitom to nebylo o dohrávání soubojů, ale šlo spíš o kreativní hru postavenou na individuální vyspělosti. Nám nasazení a bojovnost nechyběly, jenže ve hře jsme měli spoustu individuálních hrubek," míní Petr.

Už za týden čeká dvacítku další test, Turnaj čtyř zemí v Rusku. „Zařadíme tam další kandidáty, především z domácích soutěží, a budeme chtít určitě zlepšit dojem. Akce v Calgary každopádně nebyla povedená výsledkově ani po stránce výkonů, ale víme, na čem pracovat," tvrdí Petr.

Reklama