Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka uhrála v přípravě v Turecku remízu

SAKARYA

V pekelné atmosféře vyprodaného stadionu dnes uhráli čeští fotbalisté do 21 let remízu 1:1 v Turecku. Stejným výsledkem skončil také loňský zápas obou týmů, který se hrál v Příbrami. Domácí celek byl lepší v prvním poločase, kdy vstřelil vedoucí gól.

Článek

Češi srovnali herně i výsledkově krok po změně stran. Autorem vyrovnávací branky byl po hodině hry ostravský útočník Svěrkoš. Nabitý stadion v městečku Sakarya viděl vzácně vyrovnaný zápas. Ličkův tým v úvodu trochu podlehl atmosféře a dostal se pod mírný tlak, jenže brzy se hra vyrovnala. "Cením si toho, že se kluci v atmosféře, v níž jsme ještě nehráli žádný zápas, rychle postavili na nohy," popsal po utkání své dojmy trenér Werner Lička.

Jenže v závěru poločasu domácí znovu přidali a v poslední čtvrthodině si po několika zbytečných zaváháních soupeře opět vynutili převahu. "Po jedné z chyb přišel první gól v nejméně vhodnou dobu," konstatoval český kouč. Mnohem spokojenější mohl být po přestávce. Dění na trávníku se otočilo, Češi byli aktivnější a hnali se za vyrovnáním. Mladíci se ho dočkali v 61. minutě po své "tradiční" akci, kterou pilují především ostravští reprezentanti. Jen brankáře Laštůvku v ní nahradil českobudějovický Kolář, který výkopem poslal dlouhý míč dopředu.

"Po jednom souboji se dostal míč až ke Svěrkošovi a ten bez potíží vyrovnal," radoval se trenér. Mohl však zářit ještě více: v závěru si totiž český celek připravil nadějnější šance. Strhnout vítězství na svou stranu chtěly oba týmy, ale Češi byli o něco lepší. Největší možnost rozhodnout měl krátce před koncem brněnský štírek Musil, který byl sám před brankou, ale premiérové trefy v jednadvacítce se nedočkal.

Pětiminutové nastavení nakonec málem skončilo velkou radostí Ličkova týmu. Ve čtvrté minutě přesčasu se totiž střídající Bystroň opřel do míče na hranici šestnáctky a trefil tyč. Lička nechtěl hodnotit, zda je spokojen s výsledkem. "Spokojen jsem totiž především s tím, že se takový zápas vůbec hrál. Pro náš mladý tým to byla další velká zkouška," prohlásil český trenér.

Reklama

Související témata: