Hlavní obsah

Moravec se loučí. Olympijský vítěz z Nagana uzavře kariéru exhibicí

Ostrava

Olympijský hokejový vítěz z Nagana David Moravec se nedělní exhibicí v Ostravě slavnostně rozloučí s hráčskou kariérou, kterou v tichosti uzavřel už před dvěma lety. Dvaačtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa si na rozlučkový duel pozval řadu osobností včetně spoluhráčů ze zlaté olympiády Pavla Petery, Jaroslava Špačka, Františka Kučery nebo Romana Čechmánka.

Foto: Profimedia.cz

David Moravec na exhibici.

Článek

Bývalý český reprezentant končil s aktivní dráhou v třetiligové Karviné, ale nyní si chce na svá nejlepší léta zavzpomínat ve vítkovické aréně, kde strávil nejzářivější období kariéry. "Touto akcí bych chtěl fanouškům v Ostravě poděkovat za jejich přízeň v dobách, kdy jsem hájil vítkovické barvy, a nabídnout jim na oplátku možnost, jaká se jim tady zatím nenaskytla. Celé se to připravovalo měsíce, nosil jsem ten nápad v hlavě dlouho a doufám, že i realizace bude úspěšná," uvedl Moravec.

Opavský rodák je nejvíc pyšný na to, že na jeho exhibici dorazí i ruští hokejisté Dmitrij Jerofejev a Alexander Prokopjev, se kterými koncem devadesátých let ve Vítkovicích tvořili obávanou formaci. "Oba teď pracují pro CSKA Moskva, nejednalo se jen s nimi, ale i kluby, musela se zařídit víza a bylo to opravdu komplikované. Ale slíbili, že přiletí," řekl Moravec.

Z dalších ohlášených jmen se divákům představí také otec a syn Vůjtkové, František Černík, Viktor Ujčík či František Kaberle. Zápas bude mít úvodní buly v neděli v symbolických 17:22 podle dvaadvacítky, kterou Moravec v kariéře nosil na dresu.

Reklama