Hlavní obsah

Hejda: Zase jsem na hraně nominace

Boj o olympijskou nominaci čeká při nadcházejícím Rosno Cupu hokejového obránce Jana Hejdu. Český bek si ale velkou nervozitu nepřipouští, v podobné situaci není poprvé. "Dvakrát po sobě to vyšlo, možná už bych si na to mohl zvyknout," říká Hejda v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Hejda

Článek

Trenér Hadamczik o vás mluví jako o vážném kandidátovi olympijské nominace, vnímáte to? Slyšel jsem a je to hodně příjemné. Jak se blíží termín her, vnímám to stále víc, ale nechci připustit nějakou velkou nervozitu, ta by mohla moje úsilí pokazit. Jen doufám, že to, co trenér řekl, stále platí.

Turnaj Rosno cup vám dává poslední šanci přesvědčit. Jak se budete prát o nominaci? Budu se snažit předvést co nejlepší výkon. Zažívám vlastně podobnou situaci jako před posledními dvěma světovými šampionáty. Zase jsem na hraně nominace a bojuji o poslední volná místa. Dvakrát po sobě to vyšlo, možná už bych si na to mohl zvyknout.

Myslíte, že máte v nabité konkurenci obránců z NHL skutečně šanci? To musí posoudit trenér, moc hráčů z Evropy v nominaci určitě nebude. Nechyběl jsem ale letos na žádné reprezentační akci, to snad nějaký důvod má. Pro mne je ctí každý zápas v reprezentaci, ale jet na olympiádu je rozhodně snem každého, navíc se hraje jen jednou za čtyři roky, tak bych chtěl tu příležitost využít.

Sledujete, jak si vedou čeští obránci v zámoří, a víte třeba, že Fischer, Klesla a Hamrlík akutálně marodí? Ani moc ne, nečtu ani spekulace v médiích. Dozvídám se o nich, jen když mi to někdo řekne. Situaci kolem Jirky Fischera jsem však sledoval, je to bezvadný kluk a je hrozné, co ho potkalo. Že bych ale počítal zraněné, tak to rozhodně ne. V konečné fázi nebude záležet na tom, kdo hraje NHL a kdo ne a podstatná nebude ani role jedinců. Důležité je, aby se povedlo tým sestavit tak, aby fungoval.

Reklama

Související témata: