Hlavní obsah

Reprezentace našla novou útočnou zbraň

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Byl to jejich zápas, Moravcova řada s Kudrnou a Hořavou na křídlech zařídila proti Finsku tři ze čtyř branek. Kdykoliv byla tahle trojice na ledě, představovala pro Finy jasné nebezpečí. Kombinovali, stříleli ze všech pozic, při každé příležitosti se pokoušeli soupeřova gólmana zaskočit. V Budějovicích se představil nový útok české hokejové reprezentace, který může být postrachem všech soupeřů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Moravec oslavuje se svými křídly jednu z branek proti Finsku.

Článek

Všichni tři spolu přitom hráli prvně v životě. Miloš Hořava pronikl do národního týmu teprve nedávno, Jaroslav Kudrna dostal příležitost po dlouhých dvou letech, David Moravec se do reprezentace vrátil dokonce ještě po delší pauze. Na ledě Budvar Areny to ale vypadalo, jako by spolu hráli odjakživa.

"Klapalo nám to výborně, snad to takhle bude i v dalších zápasech," přál si po zápase Hořava, autor dvou branek. Na obě mu přihrál Kudrna, při první trefě mu prakticky naservíroval puk před prázdnou branku. "To byla výborná přihrávka, věděl, že mě tam najde," chválil svého nového spoluhráče jeden z objevů letošní sezóny švédské Elitserien.

Kudrna se dočkal první branky

Kudrna mu vzápětí kompliment oplatil. "Miloš i David jsou určitě superhráči. Ale doufám, že jsme si ještě něco schovali na samotný turnaj," tvrdil útočník Třince, který kromě dvou přihrávek oslavil taky svou premiérovou trefu v národním týmu. "V klubu mě to určitě bude stát slušné zápisné, ale ani jsem si nestačil schovat puk," usmíval se.

Kudrnovi se v posledních zápasech extraligy mimořádně dařilo, jen v uplynulém týdnu dokázal ve třech zápasech nasbírat sedm kanadských bodů za tři branky a čtyři asistence. "Máme teď v klubu slušnou pohodu. Pár zápasů jsme vyhráli, dal jsem i pár gólů," tvrdil skromně hráč, jenž vůbec nepočítal, že se mu návrat do reprezentace tak vydaří. "Byl jsem rád, že jsem vůbec dostal pozvánku. Ale samozřejmě jsem si přál dát konečně gól, což se povedlo," dodal.

Hadamczik chtěl dát Kudrnovi příležitost už dřív

Pro celou trojici měl slova chvály i trenér Alois Hadamczik. "Hořava mě neustále mile překvapuje a Kudrnu jsem chtěl povolat už na minulý sraz. Ale Třinec hrál tehdy dost špatně. Teď se mu naopak daří, tak dostal příležitost, kterou využil," ocenil přínos třineckého forvarda proti Finům. Celá řada bude hrát pohromadě určitě i v dnešním zápase v Sazka Areně a může proti stejnému soupeři dokázat, že jejich forma nebyla náhodná.

Reklama