Hlavní obsah

Finové ještě přitvrdili, do Moskvy nepustili Marka a Melenovského

PRAHA

Další změny muselo udělat vedení české hokejové reprezentace po prvním utkání turnaje Rosno Cup proti Finsku. Stejně jako ve středečním utkání v Budějovicích i v odvetě předvedli Seveřané několik ostrých zákroků a zápas v pražské Sazka Areně nedohráli pro zranění útočníci Marek Melenovský a Jan Marek. Prvně jmenovaný má problémy s ramenem, Marek má naražená žebra.

Článek

"Dostal jsem krosček do žeber. Chvíli se s tím ještě dalo hrát, ale pak mě v tom při jednom pohybu píchlo a už to nešlo. Při dýchání cítím nepříjemnou bolest, čeká mě cesta na rentgen," řekl po zápase sparťanský forvard Marek.  "Je mi jasné, že do Moskvy nejedu. Ale doufám, že mě to nevyřadí na delší dobu, abych nechyběl Spartě" dodal.

Na přehnanou tvrdost finských hráčů žehral kouč české reprezentace Alois Hadamczik už po včerejším utkání na jihu Čech, dnes si svůj názor ještě utvrdil. "Včera to odnesl Petr Tenkrát, dnes Honza Marek. Ale už to nevrátíme, tak nemá cenu se v tom dál pitvat," řekl Hadamczik. Místo Melenovského s Markem pojedou do Moskvy náhradník Jiří Šimánek a nově povolaný František Mrázek z Pardubic.

V brance znovu Svoboda, trenéra nezklamal

Miloš Hořava nasázel Finům ve dvou zápasech tři branky, ale po zápase spokojený být nemohl. "Dneska jsme je přehrávali snad ještě víc než včera a nakonec prohrajeme, to je velká škoda," řekl po utkání jeden z nejlepších střelců švédské ligy. Na přehnané zákroky Finů si nestěžoval. "Hrálo se tvrdě na obou stranách," nehledal výmluvy.

Původně se počítalo, že ve druhém zápase proti Finům dostane v brance příležitost Marek Pinc, nakonec dostal znovu příležitost Adam Svoboda. "Rozhodli jsme se tak za jeho dobrý výkon ve včerejším utkání. A myslím, že to byla dobrá volba a splnila účel. Svoboda nedostal žádnou branku ze hry, pokaždé jen z přesilovek," vysvětlil opětovné nasazení gólmana, který je na odchodu z Pardubic do švédské Timry.

Vlasák litoval neproměněné šance

O dnešním výsledku rozhodly až samostatné nájezdy, přičemž rozhodovalo, kdo první svou šanci nepromění. Na české straně to byl bohužel už při první sérii Tomáš Vlasák. "Má velké zkušenosti, tak volba padla na něj," vysvětloval Hadamczik, proč jel jako první za český tým právě slávistický útočník.

"Trenér mě určil a já sám jsem si dost věřil. Bohužel se mi nepovedlo zvednout puk, tak jak jsem si představoval," komentoval Vlasák svůj nepovedený blafák. "Celý zápas hrajeme super a v závěru jdeme do oslabení a inkasujeme, smůla. Ale kdybych proměnil alespoň jednu z těch mnoha šancí, mohlo to dopadnout úplně jinak," litoval po zápase.

Reklama

Související témata: