Hlavní obsah

Hadamczik: Rusové tu měli nadstandardní tým

MOSKVA

Ruští hokejisté jasně přehráli i svého třetího soupeře na turnaji Rosno. I proto, že se složením týmu vymykali zvykům Euro Hockey Tour. V Moskvě svým fanouškům ukázali to nejlepší ze silné domácí superligy. "Měli tu hodně dobrý tým, nadstandardní. Dnes nás přehráli," řekl po nedělním zápase novinářům kouč Alois Hadamczik.

Článek

Zatímco z českého týmu, který na turnaji startoval, se na olympiádu podívá nejspíš jen obránce Jan Hejda, Rusové vzali až na čtyři hráče všechny ze širší nominace pro Turín. A hlavně devatenáctiletý Jevgenij Malkin s Maximem Sušinským dělali české obraně velké problémy, zařídili dva ze tří gólů. "Takové hráče my v naší lize nemáme. Kdyby tam takový byl, už hraje za mořem. Při sestavování týmu máme omezené možnosti," uvedl kouč.

Českému týmu nevyšel začátek zápasu, všechny tři góly inkasoval v první třetině. "Možná jsme nastoupili s moc velkým respektem," řekl obránce Radek Hamr. Na hráčích se podepsala únava z náročného programu: v pěti dnech odehráli čtyři zápasy a ještě k tomu mezitím letěli tisíce kilometrů do Moskvy.

Ruskému nasazení nestačili

A ruskému nasazení nestačili. "Nechali jsme jim moc prostoru. Oni využijou i centimetru navíc," dodal Hamr. Tým se po první třetině zvedl, ale dočkal se jen jediného gólu. "V útoku nám chyběla rozhodnost," prohodil obránce švédského Färjestadu.

Kouči se výkon v útoku příliš nezamlouval. "Byli jsme málo důrazní v koncovce. I proto, že byli hráči unavení. Navíc jsme nastřelili několik tyček," podotkl Hadamczik. Břevno zazvonilo po ranách Václava Skuhravého a Jaroslava Kudrny.

Kudrna naskočil do druhé poloviny zápasu místo Jaroslava Kally, který si poranil žebra. Vstřelil jediný gól českého týmu, k dalšímu mu chybělo pár centimetrů, puk se odrazil od břevna. "Kluci mi říkali, že to byl gól, ale asi ne," řekl.

Akce á la Malík

Akci vygradoval parádním zakončením á la Marek Malík. Prohodil si hokejku za nohu a dloubl puk nahoru. Většinou to střelci zkoušejí při samostatných nájezdech, on to udělal v plné rychlosti. "Zkouším to na tréninku. Dostal jsem puk na bekhend, byla to vlastně jediná možnost," řekl. Dodal, že český tým v útoku na turnaji vyhořel. "Tři góly ve třech zápasech je hodně málo," dodal Kudrna.

Brankář Adam Svoboda vydržel na ledě jen první třetinu, pak vystřídal. "Chtěl jsem tomu týmu dát impulz. Asi to k něčemu bylo, protože pak už jsme hráli vyrovnaně," prohlásil. Vyčítal si především třetí gól, kdy ztlumil střelu, ale puk mu proklouzl pod nohou. "Myslel jsem, že to mám pod betonem. Moc jsem si dneska na puk nesáhl," posteskl si.

Reklama