Hlavní obsah

V širší nominaci hokejové dvacítky před MS je 34 hráčů

V širší nominaci hokejové reprezentace hráčů do 20 let na vrchol sezóny, jímž bude na přelomu roku mistrovství světa ve Finsku, figuruje 34 hráčů. Se čtyřmi gólmany a dvanácti obránci tvoří tým 18 útočníků, mezi nimiž je i Pavel Zacha ze Sarnie (OHL). Chybí naopak další ofenzivní naděje Jakub Vrána a nepravděpodobná je i možnost startu Davida Pastrňáka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V širší nominaci hokejové dvacítky pro MS nechybí ani pardubický zadák Jan Ščotka.

Článek

Přípravný kemp začne srazem v neděli 13. prosince večer ve Velkých Popovicích. Ve čtvrtek realizační tým v čele s koučem Jakubem Petrem výběr zúží a v pátek 18. prosince juniorská reprezentace nabere směr Finsko, kde ve Vierumäki absolvuje závěrečný kemp včetně dvou utkání s Kanadou a Dánskem.

"Chceme, aby byl výběr objektivní a spravedlivý, proto jsme zařadili šest pětek a čtyři gólmany," uvedl pro server hokej.cz trenér Petr, který nominoval 13 hráčů ze zámoří. "Kluci z evropských klubů to v dobrém slova smyslu zamotali. Někteří zahráli velmi dobře a chceme jim dát šanci. Zároveň máme letos hodně hráčů v Kanadě, jsme s nimi v kontaktu, některé viděl během inspekce Milan Hnilička. Všichni dostanou prostor, aby si místo vybojovali," ujistil kouč.

Tým mrzí neúčast Vrány, který si mohl zahrát už na čtvrtém juniorském MS. "Je to pro nás ztráta, Kuba je vynikající střelec. Ale bohužel se zranil a nemůžeme s ním počítat," řekl manažer Milan Hnilička. A moc nevěří ani možnému příjezdu Pastrňáka, který v minulém ročníku vlétl na scénu NHL v dresu Bostonu. "Buďme realisté - 'Pasta' je zraněný, navíc hraje NHL. Klub oslovíme, ale moc nadějí tomu nedávám," podotkl Hnilička.

Velká očekávání vzbuzuje osmnáctiletý Zacha. Přes svůj věk hrál už dvakrát na juniorském MS a po letním draftu, kdy si ho jako celkově šestého v pořadí vybralo New Jersey, bojoval dlouho o setrvání v prvním týmu Devils. V Sarnii se mu zatím daří a v průměru má více než bod na zápas.

Šampionát, na němž se české naděje pokusí vylepšit 6. příčku z minulého turnaje v Kanadě, zahájí Petrovi svěřenci duelem v základní skupině B proti Rusku. Dalšími soupeři budou Slováci, Bělorusové a domácí Finsko.

Širší nominace na přípravný kemp před MS:
Brankáři:
Karel Vejmelka (Kometa Brno)
Aleš Stezka (Sioux Falls/USHL)
Vítek Vaněček (South Carolina/ECHL)
Daniel Vladař (Chicago/USHL),
Obránci:
Luboš Adam (Slavia Praha)
Tomáš Havlín (Liberec)
Filip Hronek (Hradec Králové)
Ondřej Mikliš (Sparta Praha)
Pavel Pýcha (České Budějovice)
Alex Rašner (Olomouc)
Dominik Rudl (Vítkovice)
David Sklenička (Plzeň)
Jan Ščotka (Pardubice)
Dominik Mašín (Peterborough/OHL)
Filip Pyrochta (Victoriaville/QMJHL)
Jakub Zbořil (Saint John/QMJHL),
Útočníci:
David Kaše
Radek Veselý (oba Chomutov)
Jan Ordoš
Dominik Lakatoš (oba Liberec)
Daniel Voženílek
David Tomášek (oba Pardubice)
Tomáš Andres (Slavia)
Jiří Černoch (Sparta Praha)
Lukáš Jašek (Třinec)
Filip Kuťák (Vítkovice)
Filip Chlapík (Charlottetown/QMJHL)
Václav Karabáček (Baie-Comeau/QMJHL)
Jiří Smejkal (Moose Jaw/WHL)
Šimon Stránský (Prince Albert/WHL)
Tomáš Šoustal (Kelowna/WHL)
Michael Špaček (Red Deer/WHL)
Pavel Zacha (Sarnia/OHL)
Lukáš Vopelka (Örebro/Švéd.).

Reklama

Související témata: