Hlavní obsah

Pastrňák možná posílí reprezentaci na juniorském MS! Boston zvažuje, že ho uvolní

Českou hokejovou reprezentaci do 20 let možná na mistrovství světa přeci jen posílí útočník David Pastrňák. Generální manažer Bostonu Don Sweeney připustil, že by talentovaného forvarda Medvědů pro šampionát ve Finsku mohl uvolnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista David Pastrňák.

Článek

Pastrňák zmeškal kvůli zlomenině levé nohy, kterou utrpěl na konci října, dvacet zápasů v NHL. Vedení klubu by uvítalo, kdyby se na juniorském mistrovství rozehrál. Do tréninku se devatenáctiletý útočník vrátil tento týden.

Vedení české reprezentace má o získání havířovského rodáka do národního týmu eminentní zájem. „Nejdůležitější je, aby se vrátil stoprocentně fit, k čemuž je už blízko. Musíme se rozhodnout, jak ho nejrychleji dostat zpět do formy. K tomu je juniorské mistrovství vhodné, ale zvážíme i všechny ostatní možnosti," cituje Sweeneyho zámořský server csnne.com.

Trenér národního týmu Jakub Petr na začátku týdne ani nedoufal, že by mohl jeho výběr Pastrňák posílit.

„David mi říkal, že pokud by byl zdravotně v pořádku a Boston by ho pustil, má obrovskou chuť jet a připojit se k nám. Ale já být trenérem Bostonu, strašně těžce by se mi ho pouštělo. Na 99,9 procent s Davidem nepočítáme, ale byli bychom špatný realizační tým, kdybychom o něj do poslední chvíle nebojovali," řekl kouč během přípravného kempu.

Reklama

Související témata: