Hlavní obsah

Špačka nadchl v zámoří výkon Mrázka. Jágrova účast na SP je podle něj ve hvězdách

Martin KézrSport.czPrávo

V den svých 42. narozenin se asistent reprezentačního kouče Jaroslav Špaček vracel z inspekční cesty po NHL, ve čtvrtek po poledni pak Pendolinem přijel za českými hokejisty do Ostravy a spěchal na trenérskou poradu, aby realizační tým seznámil s poznatky ze zámoří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Gulaš (vlevo) a asistent trenéra Jaroslav Špaček přicházejí na sraz hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup.

Článek

Během jedenácti dnů v zámoří mohl sledovat šest zápasů naživo, řadu dalších pak v televizi. „Viděl jsem patnáct našich hráčů, tedy přesněji řečeno jsem je potkal, ne všichni totiž hráli. Šlo ale hlavně o ten kontakt, s někým jsem šel na večeři, s jinými krátce na kafe. I přes nabitý program jsem si nějaký obrázek určitě udělal," tvrdil Špaček, jenž zjišťoval informace pro Vladimíra Vůjtka směrem ke květnovému MS i pro Josefa Jandače ohledně zářijového Světového poháru. „Trenéři se hlavně ptali, jak se ti kluci cítí, kolik hrají a na jakých postech jsou využitelní," prozrazoval asistent.

„Doslova nadšený jsem byl z Mrázka, který podal úžasný výkon nad Floridě," líčil Špaček. Při této příležitosti si promluvil také s Jaromírem Jágrem, ale téma jeho možné reprezentační budoucnosti neotvírali.

Jágra bude řešit Jandač s Ručínským

„Jarda je teď hlavou nachystaný na play off, Panthers vedou tabulku konference a soustředí se na to, takže o Světovém poháru nebyla řeč. To si stejně s ním musí vyřešit nový kouč Pepa Jandač a generální manažer Martin Ručinský. Pro mě je to zatím ve hvězdách," naznačil Špaček.

„Byl jsem příjemně překvapený, jak dobře hraje Andrej Nestrašil v Carolině. Také Roman Polák v dresu Toronta byl výborný. Tomáš Plekanec, nebo Jakub Voráček, ty jsou oba kapitola sama pro sebe, ale pro nás bylo třeba důležité ujištění. Radko Gudas je využitelný na obou stranách obrany a taková univerzalita se cení. Mluvil jsem taky s Michalem Neuvirthem, jenž byl připravený na zápas Philadelphie, jenže si natáhl tříslo a nemohl chytat," přibližoval své dojmy Špaček.

Fleischmann s Hudlerem budou řešit smlouvy

Žádné konkrétní závěry ohledně hráčů pro MS Špaček říkat nechtěl ani nemohl. „Buduje se tady nějaká kostra mužstva, které se dá ze zámoří vhodně doplnit, ale ty možnosti mohou ještě ovlivnit nějaké hráčské výměny, navíc tam každému týmu zbývá zhruba pětadvacet utkání do konce základní části. Těch faktorů, které se budou před mistrovství řešit je daleko víc, třeba Tomáš Fleischmann nebo Jirka Hudler nemají smlouvu na příští sezónu," přemítal.

V trenérském štábu se řešila i povinnost nahlásit čtrnáct jmen pro Světový pohár do 2. března. „Každý máme nějakou představu, ale musíme se shodnout, půjde o výběr zhruba z třiceti jmen, která nastupují v NHL. Otázka je, jestli třeba hned v té první části nominace zapsat někoho z Evropy," říkal Špaček.

„Zatím to byla s trenéry jen pracovní diskuse, ale očekávám, že večer dojdou na přetřes moje narozeniny. Určitě ale nic divokého, s Rusy se hraje v sobotu už v půldruhé odpoledne, tak abychom trefili na zápas," smál se asistent po příjezdu do Ostravy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články