Hlavní obsah

Jandač už zítra vyloží kanadské karty

Martin KézrSport.czPrávo

Seznam má podle všeho napsaný, ale předem neprozradí žádné jméno. Už zítra v 17 hodin však trenér Josef Jandač musí zveřejnit, které dva brankáře a čtrnáct hokejistů do pole si vybral v první části nominace pro zářijový Světový pohár.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Asistent trenéra Vladimíra Vůjtka a budoucí kouč národního týmu Josef Jandač.

Článek

„O některých hráčích nemůže nikdo pochybovat a u dalších jde o to, aby měli svou roli v týmu a znali ji," říká Jandač, jenž vše pečlivě konzultuje s asistenty Prospalem, Špačkem a Kalousem i šéfem skautingu Fischerem.

Realizační tým vyhlásil bobříka mlčení, česká podoba nominace je do středečního podvečera střežena přísněji než státní tajemství. „Máme jasně určený čas, kdy promluvit, a dřív ani slovo," tvrdí Jandač a nevyjasní ani poměr obránců a útočníků.

Tip Práva na nominaci
Brankáři
Petr Mrázek
Ondřej Pavelec
Obránci
Roman Polák
Andrej Šustr
Zbyněk Michálek
Radko Gudas
Jakub Nakládal
Útočníci
David Krejčí
Jakub Voráček
Tomáš Plekanec
Tomáš Hertl
Martin Hanzal
Ondřej Palát
David Pastrňák
Michael Frolík
Jiří Hudler

Tip Práva vychází z varianty 5:9, možná je ale i verze 4:10. Lze předpokládat, že v pražském hotelu Clarion zazní pouze jména hráčů z NHL. Pokud by se měli dočkat i ti z evropských soutěží, jsou to především obránce Tomáš Kundrátek a útočník Vladimír Sobotka.

Vedle natipovaných hráčů mohou mít reálně naději ještě gólman Michal Neuvirth, z obránců Ladislav Šmíd a Marek Židlický, jenž ale v létě zvažuje ukončit kariéru. Mezi útočníky přicházejí v úvahu i Milan Michálek, Radim Vrbata, Aleš Hemský či Andrej Nestrašil, jemuž ale zranění zad ukončilo sezónu a není jasný termín jeho návratu na led.

Otevřeným tématem zůstává účast Jaromíra Jágra, i když 44letý útočník opakovaně říká, že v reprezentaci skončil. „Určitě na něj nebudu tlačit, ale budu s ním chtít mluvit," tvrdí generální manažer Martin Ručinský. „Dáváme mu čas, teď se v nominaci neobjeví," doplňuje Jandač, který pak v červnu musí doplnit do seKteří stavy brankáře a šest hráčů.

Reklama