Hlavní obsah

Hokejová reprezentace zahájí přípravu před MS s 21 hráči

Praha

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek pozval na první přípravný kemp před květnovým mistrovstvím světa v Moskvě a Petrohradu 21 hráčů. Jsou mezi nimi i tři nováčci z Komety Brno Martin Dočekal, Jan Káňa a Hynek Zohorna, který se potká v týmu se starším bratrem Tomášem z Chabarovsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Vůjtek během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Do kádru bylo zařazeno 12 hráčů z Kontinentální ligy, dva ze švédské ligy a sedm z extraligy. Po šesti letech se dočkali reprezentační pozvánky brankář Jakub Sedláček z Dinama Riga a obránce Josef Hrabal z Třince.

Sedláček má kontě dva starty z dubna 2010, kdy nastoupil v přípravných zápasech se Švýcarskem a Slovenskem. Ve stejném duelu naposledy nastoupil také Hrabal, který odehrál 17 zápasů za národní tým.

Ještě s výjimkou obránce Bohumila Janka z Třince, který naposledy oblékl reprezentační dres loni v dubnu, se všichni ostatní nominovaní v této sezóně v kádru objevili. "V případě Lukáše Kašpara, který je v zahraničí a budeme s ním mluvit večer, ještě čekáme na potvrzení účasti," uvedl trenér Vladimír Vůjtek.

Z tradičních reprezentantů, kterým už skončila sezóna v KHL, nemohl Vůjtek počítat například s delší dobu zraněným obráncem Lukášem Krajíčkem z Dinama Minsk a omluvili se také zadák Ondřej Němec z Čerepovce a útočník Jiří Novotný z Jaroslavle. "Ondra Němec i Jirka Novotný se chtějí dát dohromady na další sezónu," řekl ČTK Vůjtek k dalším dvěma tradičním oporám národního tým, které také měly v sezóně zdravotní potíže.

Jako první prověří Vůjtkův výběr Němci

Národní tým se sejde v úterý ve Velkých Popovicích, kde bude trénovat do pátku 25. března. V následujícím týdnu tam bude následovat další kemp. První přípravné zápasy, které budou součástí Euro Hockey Challenge, odehrají čeští hokejisté 6. a 8. dubna v Ústí nad Labem s Německem.

Ještě předtím mohou aktuální výběr doplnit další hráči, pro které skončí klubová sezóna. "První kemp jsme svolali poměrně brzy, protože chceme, aby se reprezentanti, pro které skončila klubová sezóna, dostali na led a zůstali v tréninku. Tým budeme postupně doplňovat o další hráče podle toho, jak si povedou jejich kluby v domácích a zahraničních soutěžích," uvedl Vůjtek v tiskové zprávě.

V dlouhé přípravě na květnový šampionát v Rusku budou následovat další duely EHCh se Švýcarskem ve středu 13. dubna ve Vispu a o dva dny později v Bielu. Pak jsou na programu zápasy Euro Hockey Tour s Finskem ve čtvrtek 21. dubna v Oulu a o dva dny později v Kouvole a ve středu 27. dubna a dva dny nato domácí klání se Švédskem, jejichž pořadatelé budou teprve určeni. Generálkou na šampionát bude v úterý 3. května v pražské O2 areně souboj s Kanadou.

Nominace české hokejové reprezentace:
Brankáři:
Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)
Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL)
Jakub Sedláček (Riga/KHL),
Obránci:
Milan Doudera
Josef Hrabal
Bohumil Jank (všichni Třinec)
Jakub Krejčík
Petr Zámorský (oba Örebro/Švédsko)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL),
Útočníci:
Martin Dočekal
Jan Hruška
Jan Káňa
Hynek Zohorna (všichni Brno)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL)
Robert Kousal (Novokuzněck/KHL)
Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Martin Zaťovič (Togliatti/KHL)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Reklama

Související témata: