Hlavní obsah

Salák bude reprezentaci na MS chybět, omluvil se z rodinných důvodů

Aktualizováno

Brankář Alexander Salák z Novosibirsku se po skončení klubové sezóny v Kontinentální lize nezapojí do přípravy české hokejové reprezentace. Účastník posledních tří světových šampionátů i olympijských her v Soči se omluvil z rodinných důvodů a na květnovém mistrovství světa v Rusku se nepředstaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák se na světovém šampionátu v Rusku nepředstaví.

Článek

"Měl jsem určité signály, které se potvrdily. Salák má osobní důvody a já je respektuji," řekl reprezentační trenér Vladimír Vůjtek serveru hokej.cz. Salák v této sezóně v národním týmu nechytal, z nominace na prosincový Channel One Cup v Praze a Moskvě i únorové zápasy Euro Hockey Tour v Třinci a Ostravě proti Rusku se omluvil.

Národní tým se sejde poprvé v úterý ve Velkých Popovicích a v úvodní nominaci je brankářské trio Jakub Kovář z Jekatěrinburgu, Pavel Francouz z Čeljabinsku a Jakub Sedláček z Dinama Riga. V neděli skončila klubová sezóna i Dominiku Furchovi z Omsku, který byl na všech akcích národního týmu v sezóně. "Vyřazení je čerstvé, s našimi hráči chci nejdřív mluvit. Teď jim dám čas, nemusíme nikterak spěchat," uvedl Vůjtek.

Počítá s nominací Salákova klubového spoluhráče, útočníka Tomáše Vincoura. "Tomáš se k nám připojí na druhém kempu - tedy v týdnu po Velikonocích," řekl Vůjtek.

Otazník visí nad centrem Vladimírem Sobotkou z Omsku, který vinou zranění sehrál v play off jen dva zápasy. "Minulý týden jsme spolu mluvili, zhruba vím, jak na tom je. Bohužel to zatím nevypadá moc dobře, ale uvidíme. Záleží, jak bude probíhat léčba," dodal Vůjtek.

Reklama

Související témata: