Hlavní obsah

Neskutečný zážitek, rozplýval se milovník tvrdého rocku Kašpar o koncertu v LA

Na popovou nebo taneční hudbu ho neužije, zato tvrdý rock, to je jeho. Když proto hokejovému útočníkovi Lukáši Kašparovi skončila na konci února klubová sezóna, rozhodl se svou přítelkyní odletět do Los Angeles, aby naživo viděl sérii tří koncertů své oblíbené punkrockové kapely Pennywise. A právě v Kalifornii zastihla třicetiletého mosteckého rodáka pozvánka do národního týmu, aby na přípravném kempu zabojoval o účast na mistrovství světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Kašpar během tréninku na kempu hokejové reprezentace.

Článek

„V tu chvíli už jsem se nějakou dobu nehýbal, ale řekl jsem si, že si myslím, že sem patřím. Tak jsem tady. Prostě do toho skočím, budu makat a snažit se dostat do toho zpátky," vyprávěl Kašpar v pondělí ve Velkých Popovicích, kde se reprezentace na světový šampionát připravuje.

Na mistrovství světa se Kašpar ve své kariéře dostal už dvakrát a pokaždé z toho byla medaile. V roce 2010 v Německu zlatá, o dva roky později v Bratislavě bronzová. Od té doby ale na šampionátu nestartoval. Nyní udělá vše pro to, aby v Moskvě a Petrohradu nechyběl. „Kdybych si myslel, že na mistrovství světa nemám, tak tady nejsem," řekl útočník, který v této sezóně působil v bratislavském Slovanu. Od nadcházejícího ročníku však mění v KHL angažmá, když se dohodl s moskevským Dynamem.

Po vyřazení od moskevského CSKA v osmifinále Kontinentální ligy si Kašpar udělal radost, když se svou přítelkyní vyrazil do Kalifornie, aby na vlastní oči viděl koncert oblíbené punkrockové kapely Pennywise.

Na koncertech si občas rád zatancuje

„Bylo to takové spontánní, dlouho jsme váhali. Nakonec jsme se rozhodli noc předtím, koupili jsme letenky a jeli," popisoval ryšavý forvard a volby odcestovat do Los Angeles zpětně vůbec nelituje.

„Během tří nocí hráli svá první tři vydaná elpíčka. Nevím, jestli to někdy někdo jiný udělal. Do takového většího klubu přišly asi čtyři tisíce lidí a každý večer měli vyprodáno. Atmosféra fakt parádní a zážitek neskutečný. Byl jsem z toho nadšený. Slyšel jsem písničky, které třeba už dvacet let živě nehráli. A třeba je už taky živě nezahrajou," líčil Kašpar a vážil si, že na koncerty s ním vyrazila i jeho přítelkyně.

„Když jsme se totiž potkali, tento druh hudby úplně neposlouchala. Ale respektuje to a myslím, že jí tahle muzika nevadí," tvrdí útočník, který to na hudebních koncertech umí pořádně rozbalit. „Občas si rád zatancuju. Když jdeme s klukama, tak se někdy dějou věci. Ale teď s přítelkyní to bylo takový klidnější," směje se Kašpar.

Reklama