Hlavní obsah

Vůjtek slyšel skvělou zprávu! Plekanec má zájem posílit reprezentaci na MS

Praha
Aktualizováno

Po telefonu se naháněli přes dva týdny, zastihnout se dlouho nemohli. Nakonec se jim to ale podařilo a kouč české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek uslyšel velice potěšující zprávu. Útočník Montrealu Tomáš Plekanec přislíbil svou účast na květnovém mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec v dresu národního týmu.

Článek

Plekancův Montreal již dřív ztratil šanci postoupit v NHL do play off a o třiatřicetiletého křídelníka v souvislosti se šampionátem v Rusku moc stál. Moc dobře totiž ví, že kladenský odchovanec by se stal jedním z tahounů jeho výběru.

„S Tomášem jsem mluvil, řekl, že velice rád přijede, pokud bude zdravotně fit," řekl Vůjtek pro hokej.cz po druhém týdnu přípravného kempu na MS.

Plekanec startoval už na osmi světových šampionátech. Naposledy loni v Praze, kdy tým Vladimíra Růžičky posílil před semifinále s Kanadou. Z MS 2006 má stříbro, v letech 2011 a 2012 pomohl k zisku bronzových medailí.

Už dříve Vůjtek uvedl, že o MS projevili zájem i další hokejisté z NHL - brankář Ondřej Pavelec, obránci Jakub Nakládal a Michal Jordán a útočníci Jiří Sekáč a Martin Hanzal. Ten ale laboruje s drobnějším zraněním, stejně jako Michael Frolík, na kterého si kouč dělá zálusk. Základní část NHL končí o příštím víkendu a hráče pak ještě ve svých klubech čekají výstupní zdravotní prohlídky.

Z kádru vypadli Sedláček a Hynek Zohorna

Reprezentace dnes ve Velkých Popovicích uzavřela druhý týden příprav na vrchol sezóny. Příští středu a pátek ji v Ústí nad Labem čekají zápasy proti Německu v rámci Euro Hockey Challenge. Ty už se nebudou týkat brankáře Rigy Jakuba Sedláčka a útočníka Brna Hynka Zohorny, které se Vůjtek kvůli napěchovanému kádru rozhodl vyřadit.

V současnosti má Vůjtek k dispozici tři brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Otazník zůstává u beka Hradce Králové Martina Pláňka. Ten se měl s národním týmem připravovat od tohoto týdne, s partnerkou ale v nejbližších dnech očekávají přírůstek do rodiny, a tak dostal volno. Je tak otázkou, jestli a vůbec kdy se Pláněk k reprezentaci připojí.

Po duelech s Němci se Češi ještě dvakrát utkají s mužstvy Švýcarska (13. a 15. dubna), Finska (21. a 23. dubna) a Švédska (27. a 29. dubna) a bezprostředně před odletem na šampionát 3. května s hokejisty Kanady. Do MS vstoupí Vůjtkův tým 6. května třaskavou bitvou s domácími Rusy.

Současný kádr české hokejové reprezentace pro přípravu na MS:
Brankáři:
Dominik Furch (Omsk/KHL)
Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)
Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL)
Obránci:
Milan Doudera
Josef Hrabal
Bohumil Jank (všichni Třinec)
Jakub Krejčík
Petr Zámorský (oba Örebro/Švédsko)
Martin Pláněk (Hradec Králové)
Jan Rutta (Chomutov)
Michal Kempný (Omsk/KHL)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL)
Útočníci:
Martin Dočekal
Jan Hruška
Jan Káňa (oba Brno)
Roman Červenka (Chomutov)
Rudolf Červený (Hradec Králové)
Petr Holík (Zlín)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL)
Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL)
Robert Kousal (Novokuzněck/KHL)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL)
Martin Zaťovič (Togliatti/KHL)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články