Hlavní obsah

Cítím, že mám šanci dostat se na MS, tvrdí Gulaš. Do Komety nejde

Plný odhodlání se zapojil v pondělí do přípravy české hokejové reprezentace útočník Milan Gulaš. V Ústí nad Labem sehraje národní tým ve středu a v pátek dva zápasy s Německem. „Chci si výkony říci o nominaci na mistrovství světa,“ netajil Gulaš svoje záměry na startu nynějšího srazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Jaroslav Špaček a útočník Milan Gulaš při tréninku hokejové reprezentace před turnajem Karjala.

Článek

Co od nadcházejících utkání očekáváte?

Němci jistě sestaví dobrý tým, hrají úporný hokej. Chodí do těla podle stylu, co se praktikuje v tamní lize. Budou to kvalitní zápasy.

Jak jste odpočíval před cestou na ústecký sraz?

Měl jsem delší volno. Přijel jsem ze Švédska už počátkem minulého týdne. Zařídil jsem si nějaké věci doma, co jsem potřeboval. Zašel jsem i s kamarády na pivo. Pár dní odpočinku se mi hodilo, protože jsem předtím v sezóně objezdil všechny reprezentační akce, navíc švédská liga včetně play off.

Jak hodnotíte klubovou sezónu ve Švédsku?

Byla krátká. Měli jsme ve Färjestadu určené cíle, které se nám nepodařilo splnit. Ve čtvrtfinále jsme neuspěli 1:4 na zápasy. Nezasloužili jsme si prohrát tak hladkým způsobem.

Spravíte si chuť na reprezentačních akcích?

Vím, do čeho jdu. Tak dlouhé přípravné období před MS není nic příjemného, ale nemá smysl spekulovat, jestli to s účastí na šampionátu vyjde nebo ne. To není otázka správně položená na mě. Budu chtít odehrát každý zápas dobře a záleží, jakou budu mít formu. Už bych si rád na mistrovství zahrál. Několikrát mi to uteklo, ale tentokrát cítím, že jsem k tomu nejblíž.

Kde budete hrát v příští sezóně?

Dozvíte se to brzy. Do Komety ale nejdu. Spíš bych chtěl určitě zůstat v zahraničí.

Reklama