Hlavní obsah

Zklamání z KHL přebolelo, nároďák je velkou motivací, přesvědčuje Vincour

Ústí nad Labem

Hokejový útočník Tomáš Vincour se dostavil na reprezentační sraz v Ústí nad Labem v dobré pohodě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový forvard Tomáš Vincour během tréninku české reprezentace.

Článek

„Sezónu v Novosibirsku mohu hodnotit kladně. Týmu se docela dařilo. Vypadli jsme sice ve druhém kole, ale měli jsme těžkého soupeře - Magnitogorsk, který je už ve finále. Každý chce hrát co nejdéle, zklamání však už přebolelo," říká Vincour k bojům v KHL.

Plně se už soustředí na reprezentaci. „Je to druhá část sezóny, abychom se porvali o nároďák. Velká motivace pro každého, všichni se chceme ukázat," tvrdí.

V minulých zápasech se mu dařilo v útoku s Petrem Koukalem a Lukášem Radilem. „Rozumíme si a snažíme se symbiózu přenést i do tréninků a zápasů. Řekli jsme si svoje i mimo led. Navzájem se doplňujeme a vychází to," kvituje souhru s expardubickými útočníky.

Chtěl by zůstat v KHL

Ve středu nastoupí reprezentace v Ústí proti Německu. „Proti němu jsem nikdy nehrál, ale asi to nebude nic jednoduchého. Na srazu se upevňuje i parta. Jsme profesionálové a pro nás, co působíme v cizině, je perfektní i to, že v šatně se mluví česky a je tady česká sranda," přibližuje Vincour.

V polovině května čeká potomka. „S partnerkou jsme probírali doma, jak bychom to řešili, kdybych v té době startoval na mistrovství světa. Nebyl bych první ani poslední, kdo by chyběl u porodu. Věřím, že by to zvládla. Je pro mě velkou oporou. Malá se narodí v Brně, kde je rodina, která jí pomůže," prozrazuje útočník.

Přemýšlí i o novém angažmá. „Co bude dál, není už jen o mně, ale i o rodině. Nemá cenu předbíhat. Uvidím, jaké budou nabídky, co se týče destinací a jejich dostupnosti. Chtěl bych zůstat v KHL. Novosibirsk žil hokejem. Je to na Rusko hezké město," dodal Vincour.

Porazí čeští hokejisté ve středu tým Německa?
Ano
90,8 %
Ne
9,2 %
Celkem hlasovalo 1338 čtenářů.

Reklama

Související témata: