Hlavní obsah

Přichází první test, do Ústí přijíždějí Němci

Ústí nad Labem

Po třech týdnech intenzívního tréninku čeká český národní tým před květnovým MS první zápasová prověrka. V rámci Euro Hockey Challenge se utká v Ústí nad Labem s Německem, v pátek se na stejném ledě hraje znovu. Obě utkání můžete v podrobných on-line reportážích sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští hokejisté slaví gól - ilustrační foto.

Článek

„Pro nás je důležité, že konečně začneme hrát. Hodně kluků mělo dlouho pauzu, je třeba obnovit zápasový rytmus," tvrdí český kouč Vladimír Vůjtek. Reprezentace pod jeho vedením zažije první konfrontaci v sezóně s jiným soupeřem než s rivaly z evropské tour Finy, Švédy a Rusy. „Němci taky dávají tým do kupy, dá se od nich čekat silový hokej plný osobních soubojů," uvažuje Vůjtek.

Česko v duelech s Německem zvítězilo desetkrát za sebou, naposledy prohrálo 2:4 v srpnu 2007 právě v Ústí. Jako jediný ze současného kádru u toho byl nynější kapitán Roman Červenka. „Soupeř předvede svůj úporný hokej, bude hrát hodně do těla," odhaduje útočník, jenž český dres oblékne po jedenácti měsících.

Vůjtek zatím nechtěl o sestavě mluvit. „Odtajním ji až při večerní týmové poradě," říká a jen naznačuje, že chce využít všech osm zdravých obránců (Kolář ještě nesnese zápasové zatížení).

V útoku asi nastoupí debutanti Káňa, Dočekal i Červený, v brance to vypadá na Francouze. Trenér Němců Sturm nemá ještě v týmu semifinalisty domácí ligy ani posily z NHL, odkud počítá pro MS s útočníky Riederem z Phoenixu a Draisaitlem z Edmontonu.

Euro Hockey Challenge
Česko - Německo (18.00 v Ústí nad Labem)
Pravděpodobné sestavy
Česko: Francouz (Jakub Kovář) – Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Krejčík, Jank, Hrabal – Radil, Koukal, Vincour – Holík, Červenka, T. Zohorna – Kašpar, Kousal, Zaťovič – Gulaš, Horák, Červený – Dočekal, J. Hruška, J. Káňa.
Německo: Pielmeier (Bick) – Akdag, N. Goc, Reul, Ebner, Kohl, Brandt, Brückner, Müller – Wolf, Flaake, Höfflin – M. Goc, Hospelt, Kink – Ullmann, Buchwieser, Schütz – Pietta, Krämmer, Macek – Danner.
Žádná televize zápas nevysílá, online reportáž na webu Sport.cz.
Porazí čeští hokejisté ve středu tým Německa?
Ano
90,8 %
Ne
9,2 %
Celkem hlasovalo 1338 čtenářů.

Reklama