Hlavní obsah

Česko - Německo 7:2Hokejisté byli v Ústí při chuti, nadělili Němcům sedmičku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Dočekal 1 : 0
25. Schütz 1 : 1
31. Rutta 2 : 1
37. Holík 3 : 1
47. Danner 3 : 2
48. Koukal 4 : 2
50. Radil 5 : 2
55. Holík 6 : 2
56. Vincour 7 : 2
Záznam online reportáže

Martin KézrSport.czPrávo
Aktualizováno

První z devíti přípravných zápasů před květnovým mistrovstvím světa zvládli čeští hokejisté v Ústí nad Labem na jedničku. Porazili Německo vysoko 7:2, když od druhé třetiny chytli správný herní rytmus a houževnatého soupeře předčili bruslením i v koncovce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Čeští hokejisté se radují po jednom z gólů proti Německu.

Článek
Fotogalerie

Ze tří českých debutantů zasáhli do hry jen brněnští útočníci Káňa s Dočekalem. Červený se dočká reprezentační premiéry až při odvetě v pátek. První třetina se hrála s minimem přerušení, aktivnější byli ze začátku Němci a Francouz, jenž kdysi v Ústí chytal, brzy vytáhl parádní zákrok proti Flaakemu.

Při vyloučení Janka se pak český tým bez potíží ubránil, v podstatě nedovolil soupeři usadit se v útočném pásmu. Největší šanci domácích měl v úvodním dějství Radil, který se po dlouhé přihrávce Zámorského řítil sám na branku hostů, jenže nedokázal přesně zakončit.

Poměr střel za první třetinu byl nerozhodný 7:7, ale skóre zůstávalo v bezgólové podobě i zásluhou další pohotové reakce Francouze. Proti Schützově teči totiž instinktivně nastavil beton. Reprezentanti postupně zlepšili pohyb, přidali na důrazu a brzy se to projevilo i na výsledku.

Dočekal ozdobil první start za národní tým gólem, když se odvážně vřítil mezi německé obránce a přesně vystřelil. České vedení ale vydrželo jen 89 vteřin, u tyčky zůstal volný Schütz a vyrovnal. Převaha reprezentantů byl však znatelná, vyplácel se jim tlak do branky. Káňa trefil jen tyčku, Ruttova pohotová střela po přihrávce kapitána Červenky byla už gólová.

Němci uměli občas vystrčit růžky, Brandt ale svou šanci zahodil. V daleko větším nebezpečí než Francouz byl ale během prostředního dějství Niederberger. Proti Holíkově individuální akci napoprvé německý gólman zasáhl, ale český centr si znovu dojel pro puk a repete už složil vzorně. Do vedení 3:1 se odrazilo, že domácí vyprodukovali ve druhé části dvojnásobný počet střel (14) než Němci.

Ve třetí části sice hosté dosáhli kontaktního gólu, ale hned za 59 sekund přišla Koukalova odpověď a pak už byla převaha českého týmu docela drtivá. Odrazila se ve dvou bleskově využitých přesilovkách, o jejichž gólový efekt se postarala křídla Koukalova útoku. Mezitím se podruhé v zápase trefil také Holík a byl z toho německý debakl.

Euro Hockey Challenge v Ústí nad Labem
Česko - Německo 7:2 (0:0, 3:1, 4:1)
Branky: 37. a 55. Holík, 24. Dočekal, 31. Rutta, 48. Koukal, 50. Radil, 56. Vincour - 25. Schütz, 47. Danner, hlavní rozhodčí Hejduk a Fraňo (oba ČR), vyloučení 1:4, využití 2:0, 3012 diváků.
Česko: Francouz - Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Krejčík, Hrabal, Jank - Radil, Koukal, Vincour - Červenka, Holík, T. Zohorna - Kašpar, Kousal, Zaťovič - Dočekal, J. Hruška, J. Káňa - Horák.
Německo: Niederberger - Reul, N. Goc, Müller, Akdag, Kohl, Brückner, Ebner - Ullmann, M. Goc, Höfflin - Flaake, Pietta, Brandt - Macek, Schütz, Krämmer - Kink, Danner, Buchwieser.

Reklama