Hlavní obsah

Němci vsadili na nepříjemný hokej, říkal Červenka po protažení vítězné série

Martin KézrSport.czPrávo

Už dvanáct výher zahrnuje téměř devět let trvající šňůra úspěchů českých hokejistů proti Německu. Kapitán národního týmu Roman Červenka byl rád za její protažení, i když na rovinu přiznal, že při ústecké odvetě (2:1) byl soupeř podle něj daleko nepříjemnější než při prvním utkání, které domácí reprezentace vyhrála jasně 7:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Dominik Furch a Roman Červenka.

Článek

Napoprvé domácí reprezentace na ledě v Ústí nad Labem vyhrála jasně 7:2. O 48 hodin později se tam ale Němci předvedli v úplně jiném světle, dělali českým hráčům větší problémy. „Přitvrdili, víc po nás šli a měli i lepší obranu před vlastní bránou," tvrdil trenér Vladimír Vůjtek, jehož svěřenci se při druhém vystoupení v přípravě na MS daleko víc nadřeli.

Červenka tušil, že Němci po té sedmigólové náloži budou hrát jinak. „Byli daleko důraznější. Vsadili na dost nepříjemný hokej, nedali nám prostor. Když se dostali tak trochu z ničeho do vedení, hodně se zatáhli a nebylo pro nás lehké prosadit se, ale takto vydřená výhra se počítá. Ukázalo se, že mužstvo má charakter. Nakonec jsme roli favorita splnili," ulevilo se Červenkovi.

Úvodní dějství české mužstvo vyhrálo na střely jasně 14:2, ale skóre zůstalo bezbrankové. „Měli jsme parádní nástup do utkání, jenže nepovedlo se nám vstřelit gól, a pak to šlo trochu šejdrem," líčil Červenka. „V první třetině jsme hráli opravdu velmi dobře a soupeř se prakticky nedostal do útočného pásma," tvrdil kouč.

Stačilo 55 sekund druhého dějství a Češi prohrávali. „Jak jsme zkraje druhé třetiny inkasovali, naše hra se trošku rozsypala. Hráli jsme nervózně, ztráceli puky a vázla i kombinace. Soupeř začal hrát důrazně a to na nás platilo," doplnil Vůjtek.

Podobný dojem měl i Dominik Furch z branky. „V úvodní třetině jsme dominovali, soupeř opravdu nic neměl a já v brance spíš promrzl. Po přestávce to pro změnu ale začalo tak, že mi to tam Němci hnedka vymetli," uvažoval gólman, jenž si nakonec připsal 18 úspěšných zákroků. „Myslím, že v těch rozhodujících fázích nás podržel. Měl dva tři skvělé zákroky, kdy už by to byl gól a ta jeho noha nebo lapačka se tam objevila," chválil Vůjtek výkon gólmana.

Reklama