Hlavní obsah

Zaťovič spustil obrat a za všech okolností věřil ve vítězství. Byla to ale šichta, ulevil si

Gól z hole útočníka Martina Zaťoviče v polovině utkání nastartoval vítězný český obrat proti Německu při druhém ústeckém vystoupení reprezentantů v Euro Hockey Challenge.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Martin Zaťovič během utkání s Německem.

Článek

„Zápas to byl těžký, ale vyhráli jsme a myslím, že ten charakter našeho týmu se ukázal," tvrdil po výsledku 2:1 pro Česko. Na rozdíl od prvního vzájemného souboje (7:2) to nebyla žádná gólová eskapáda domácích. „Němci změnili systém bránění, a jak se dostali do vedení, tak po nás ještě víc šli. My se ale neustále snažili zápas otočit," tvrdil Zaťovič.

Za všech okolností jsem věřil, že dokážeme zvítězit a jsme všichni moc rádi, že se to povedlo. Bylo to ale šichta," ulevil si Zaťovič, který se trefil jen čtyři vteřiny po skončení hry v početní výhodě. „Ještě jsme měli to přesilovkové postavení a Holas mě perfektně našel před brankou. Jen jsem si zpracoval puk bruslí a snažil se střílet nahoru, aby to gólman nestihl," popisoval útočník Toljatti svou již čtrnáctou trefu ve 46. zápase v reprezentačním dresu.

Stejně tak český tým vytěžil z přesilovky vítěznou branku. Ve 44. minutě rozhodl při vyloučení Reula obránce Tomáš Kundrátek po akci elitní Koukalovy formace na jeden dotek. „Vyšlo nám jen to, co nacvičujeme," usmál se autor vítězné branky.

Po druhém přípravném duelu je podle Zaťoviče už znát, že se hráči vracejí po dlouhé pauze po skončení klubové sezony do zápasového rytmu. "Každá třetina nám pomáhá, už se do toho pomalu dostáváme. Čím víc zápasů odehrajeme, tím to bude lepší a lepší," dodal.

Celý víkend má 29 reprezentantů, kteří pokračují v květnové přípravě na MS, volno. V pondělí odpoledne si zatrénují v pražských Holešovicích a v úterý už letí k dalším dvěma zápasům Euro Hockey Challenge do Švýcarska.

Reklama

Související témata: