Hlavní obsah

Připadal jsem si jako na poli, led byl z kopce, tvrdil brankář Jakub Kovář po prohře se Švýcary

Hokejový brankář Jakub Kovář se poprvé od 26. února představil v soutěžním zápase, se svým výkonem proti Švýcarsku však nebyl úplně spokojený. Přestože ani jeden ze tří inkasovaných gólů nejde na jeho vrub, samotnému mu chyběl jeden klíčový zákrok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jan Rutta a brankář Jakub Kovář během tréninku na kempu hokejové reprezentace.

Článek

"Střel na mě bylo strašně málo. Já jsem chytal asi po měsíci a půl, prakticky jsem se ale do toho nemohl vůbec dostat. Švýcaři vůbec nestříleli, jen kombinovali. A dvakrát ujeli a dali dva góly," hodnotil Kovář zápas. "Chyběl tomu jeden klíčový zákrok, abych jeden z těch dvou nájezdů chytil. Mohli jsme s nimi být do konce nastejno. Ale nepovedlo se," řekl.

Stejně jako hráči v poli ani Kovář nepovažoval led ve staré hale ve Vispu za ideální. "Led byl šílený. Je z kopce, nepravidelný a špatně se na něm klouže. Betony se mi na něm zadrhávaly a cítil jsem se, jako kdybychom hráli na poli. Oni vypadali celkem v klidu, takže třeba v takových arénách trénují speciálně," pousmál se Kovář.

Navíc hala druholigového klubu nebyla ani ideálně osvětlená. "Měl jsem s tím trochu problém. Ve třetině, ve které jsme hráli dvakrát, byla velká tma," uvedl Kovář. Na ledě byly navíc tmavé reklamy. "Takže jsem puk před první inkasovanou brankou nedobře viděl. Střela byla rychlá a já jsem ji nestihl chytit," přiznal.

Mrzelo ho, že týmu více nepomohl. Například při české přesilovce, kdy Marek Trončinský ztratil puk a Denis Hollenstein jej z brejku překonal podruhé. "Mohli jsme tam zlomit zápas, ale já jsem tam bohužel nechal škvírku a on ji trefil," litoval Kovář.

Po dlouhé pauze neměl problém s fyzickou kondicí, ale chybělo mu zápasové sebevědomí. "Za měsíc a půl ho ztratíte. A když na vás jde třeba 15 střel, tak je těžké se do toho dostat," vysvětlil.

Kovář je aktuálně jedním z trojice brankářů v kádru trenéra Vladimíra Vůjtka a má reálnou šanci jet i na MS. Nad svou pozici ale příliš nepřemýšlí. "Nesnažím se ji cítit. Prostě jsem šel chytat zápas. Nic jsem nezkazil, ale taky jsem nepomohl," dodal Kovář.

Reklama

Související témata: