Hlavní obsah

Naše přesilovky byly katastrofální, řekl Vůjtek

Hra v nerovnovážném počtu hráčů na ledě a hlavně v přesilových hrách byla podle trenéra Vladimíra Vůjtka hlavní příčinou porážky českých hokejových reprezentantů ve Švýcarsku. Češi nedokázali potrestat ani jeden ze sedmi faulů soupeře, neprosadili se ani v 49 sekund dlouhé přesilovce pět na tři a navíc sami ve vlastní početní výhodě inkasovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Vladimír Vůjtek na lavičce. Archivní snímek.

Článek

"Pět na pět jsme nehráli špatně, myslím, že jsme měli i územní převahu, ale přesilovky byly katastrofální. Vůbec se nám nedařily. Nejvíce nás dorazila přesilovka pět na tři, těsně po které jsme ještě dostali gól," řekl Vůjtek po zápase, který Češi prohráli 2:3 a ve třetím přípravném duelu před MS poprvé podlehli.

Nevyužitá přesilovka pět na tři podle něj šla hlavně na vrub obránců, kteří málo stříleli. "Přesilovku pět na tři jsme ještě netrénovali, pořád měníme sestavu, ale podle mě je pět na tři hra beků a ti si s tím musí lépe poradit. Musíme si sednout, ukázat si to u videa. Musíme věřit, že se to zlepší," uvedl osmašedesátiletý kouč. "Hráči chodili před branku, byla tam clona, ale puk tam nedošel," řekl Vůjtek.

Inkasovaným gólům po samostatných nájezdech předcházely individuální chyby. "Před prvním jsme v oslabení mohli jet dva sami na branku, ale nešikovností jsme ztratili puk. A beci zrovna střídali, takže tam byla cesta pro švýcarského útočníka až do branky. Při druhém byla individuální chyba na modré čáře, kdy bek ztratil přehled," řekl Vůjtek. Souhra je ale podle něho i otázkou častých změn v sestavě.

V brance dostal tentokrát šanci Jakub Kovář a Vůjtek byl s jeho výkonem spokojený. "Chytal dobře a za góly nemohl. Pustil dva úniky a jednu opakovanou střelu. Nic mu nevyčítáme," dodal trenér.

Reklama

Související témata: