Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci posílí obránce Jordán, Radil je zraněný

Aktualizováno

Obránce Michal Jordán z Caroliny se příští týden připojí k hokejové reprezentaci, která se chystá na mistrovství světa v Rusku. Zranění ruky naopak z přípravy vyřadilo útočníka Lukáše Radila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Jordán (vpravo) se připojí k hokejové reprezentaci před MS.

Článek

Reprezentační kouč Vladimír Vůjtek avizoval Jordánův příjezd již na začátku týdne, až nyní však účastník posledních dvou světových šampionátů vyřešil pas pro dceru.

"Vypadá to velmi nadějně. Pasové záležitosti by měly být vyřízené a pokud vše dobře dopadne, tak Michal by s námi měl příští týden odletět do Finska. Momentálně si vyřizuje letenky," řekl asistent trenéra Jiří Kalous novinářům po dnešním odpoledním tréninku v Bielu, kde se český tým v pátek utká se Švýcarskem.

Již dříve potvrdili účast v přípravě další tři hráči z NHL - útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu, David Pastrňák z Bostonu a Jiří Sekáč z Arizony. Sekáč by stejně jako Jordán měl příští týden ve středu odletět s reprezentací na sever Evropy, Plekanec a Pastrňák budou zřejmě hrát až další týden ve Znojmě proti Švédsku.

Zranění dnes ze hry o premiérovou nominaci na MS vyřadilo útočníka Spartaku Moskva Radila, který má poraněnou ruku a nemůže ani držet hokejku. "Lukáš bohužel musí misi ukončit. V zápase proti Německu se zranil a není schopen hrát. Pro nás je to ztráta, protože se jevil velmi dobře," řekl Kalous.

Reklama