Hlavní obsah

Vidět naživo Ovečkina s Malkinem proti Voráčkovi a spol.? Laciné to nebude!

Jan ŠkvorSport.cz
Aktualizováno

Toužíte na vlastní oči vidět ruské hvězdy, jakými jsou Alexandr Ovečkin, Jevgenij Malkin nebo Pavel Dacjuk a proti nim ty nejlepší české hráče v čele s Jakubem Voráčkem, Tomášem Plekancem či Davidem Krejčím? Pak si v kalendáři zakroužkujte datum 5. května. Právě příští čtvrtek totiž začne předprodej vstupenek na ostrou prověrku před Světovým pohárem, v němž hokejová reprezentace změří 10. září v pražské O2 areně síly s ruskou sbornou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruští hokejisté Jevgenij Malkin (vlevo) a Alexander Ovečkin během MS 2015 v Praze.

Článek
Fotogalerie

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) rozdělil hlediště O2 areny na devět cenových kategorií vstupenek. Nejlacinější lístek půjde pořídit za 1290 korun, ten nejdražší za 6980. „Nejdražší vstupenky jsou na exkluzivní místa a je jich desetina oproti těm nejlevnějším, které jsou na úrovni druhé kategorie lístků při českých zápasech mistrovství světa 2015," prohlásil na úterní tiskové konferenci generální sekretář ČSLH Martin Urban.

„Věříme, že si každý divák vybere svou cenovou kategorii, která mu nejlépe vyhovuje," doufá Urban a prozradil, že rozpočet na celou účast českého týmu na Světovém poháru v Torontu se pohybuje v rozmezí 25 až 30 miliónů korun. „Ze strany NHL dostaneme nějaké příspěvky, ty se ale vztahují až na samotný turnaj. Příjem ze vstupného (z domácí přípravy s Ruskem) je tak pro nás jediným zdrojem příjmů, z něhož musíme ufinancovat celou přípravu," vysvětluje Urban.

Předprodej vstupenek odstartuje ve čtvrtek 5. května od 16:30 na pokladnách O2 areny a v síti Ticketportal.

„Zápasy s Ruskem vždycky spojuje velká rivalita, o to větší náboj bude utkání v O2 areně mít. Pro hráče i fanoušky to bude výjimečná příležitost. Pevně věřím, že bude vyprodáno a budeme mít velkou podporu našich příznivců," říká generální manažer české reprezentace pro SP Martin Ručinský, který se dosud posledního Světového poháru před dvanácti lety zúčastnil jako hráč.

Národní tým se v přípravě na Světový pohár utká se sbornou nejprve 8. září v Moskvě, o dva dny později pak bude následovat zmíněná domácí odveta. 14. září pak tým vedený hlavním trenérem Josefem Jandačem prověří v Pittsburghu tým Severní Ameriky. Vzhledem k reglementu turnaje nastoupí i v přípravných zápasech všechny týmy v nejsilnějších sestavách. „Jde o zcela jedinečnou událost, vždyť v podobném složení se potkáváme pouze při olympijských hrách," říká Urban.

Český národní tým se na SP utká v základní skupině 17. září s domácí Kanadou, o dva dny později narazí na Výběr Evropy a 22. září na Spojené státy americké.

Reklama

Související témata: