Hlavní obsah

Vedení hokeje bude hodnotit olympiádu i Hadamczika

PRAHA

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) bude ve čtvrtek hodnotit vystoupení reprezentačního týmu na olympijském turnaji v Turíně. Úřadující mistři světa obsadili na XX. zimních hrách třetí místo a získali bronzové medaile. Vzhledem k tomu, že se jim ale herně příliš nedařilo a v týmu nepanovala ideální atmosféra, spekuluje se, že by na střídačce národního týmu mohl předčasně skončit trenér Alois Hadamczik.

Článek

"Zítra určitě neoznámíme definitivní verdikt," řekl novinářům svazový předseda Vratislav Kulhánek. Na pravidelném zasedání, které se koná po každé mezinárodní akci národního mužstva, by ale měla být utvořena skupina, která se bude vzniklou situací zabývat.

Mělo by vedení ČSLH odvolat Aloise Hadamczika?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Záležet bude také na názoru šéfa reprezentačních úseků Vladimíra Růžičky. I ten již v tisku naznačil, že vše v Turíně ideální nebylo. "Výsledek olympiády je neoddiskutovatelný. Víme ale, že vše optimální nebylo," souhlasil dnes Kulhánek.

Čeští hokejisté odehráli na turnaji osm zápasů, z nichž čtyři vyhráli a stejný počet prohráli. V základní skupině však dokázali porazit pouze Německo a Itálii, naopak poprvé na velké akci nestačili na Švýcarsko. Poté zvládli klíčové čtvrtfinále, v kterém vyřadili do té doby suverénní Slováky. Po debaklu od pozdějších vítězů turnaje ze Švédska se před posledním duelem otřepali a v duelu o bronz porazili Rusko.

Již v průběhu turnaje se však objevovaly zprávy, že to mezi trenérem a některými, zejména staršími hráči neklape. Hadamczik to sice vytrvale popíral, ale i na něm byla patrná nervozita.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články