Hlavní obsah

Máme šanci uspět, přesvědčuje Michálek před SP. Co však považuje za nutnost?

Toronto/Praha

V zámoří se jim nevěří, jsou pasováni do role jednoho z největších outsiderů velkolepého turnaje. Hokejový útočník Milan Michálek, který nechybí v nominaci české reprezentace pro Světový pohár, to však tak černě nevidí. Jednatřicetiletý rodák z Jindřichova Hradce věří, že tým trenéra Jandače může na zářijovém turnaji v Torontu překvapit.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový útočník Milan Michálek.

Článek

„Jasně, pravděpodobně budeme outsideři, ale nikdy nevíte. Pokud nám zachytají brankáři, máme na tak krátkém turnaji šanci uspět," řekl Michálek pro sportsnet.ca.

Češi v základní skupině narazí postupně na Kanadu, výběr Evropy a Spojené státy americké. Michálek se už nemůže dočkat, až turnaj vypukne. „Už jsem opravdu natěšený, bude to výjimečná akce," těší se forvard, který s národním týmem získal dvě bronzové medaile ze světových šampionátů.

Pro Michálka bude Světový pohár o to pikantnější, že se odehraje v Torontu. Právě tam byl totiž v NHL letos v únoru po sedmi sezónách strávených v Ottawě vyměněn.

Z Matthewse budu ohromený, tuší Michálek

„Ottawa byla něco jako můj druhý domov, udělal jsem si tam spoustu přátel, takže bylo těžké ji opustit. Ale už je to za mnou. Z Toronta jsem nadšený. To město miluju, stejně jako moje žena," říká Michálek, jenž se svou kanadskou manželkou Karen čeká v nejbližší době druhý přírůstek do rodiny.

Michálek v NHL odehrál 805 zápasů a připsal si 468 kanadských bodů. Právě kvůli jeho obrovským zkušenostem si jej kouč Mike Babcock vybral do Toronta. „Myslím, že mě sem vzali proto, abych mladým hráčům ukázal cestu," přemítá útočník, jenž se těší, až na ledě uvidí Austona Matthewse, jehož si Maple Leafs vybrali jako jedničku letošního draftu.

„Ptal jsem se lidí, jak je na tom, jak vypadá. Chci vidět, jak si povede na tréninkovém kempu. A myslím, že budu ohromený," říká Michálek na adresu Matthewse.

Reklama

Související témata: