Hlavní obsah

Výběr Evropy povede na Světovém poháru jako kapitán Kopitar

Québec

Slovinský hokejový útočník Anže Kopitar z Los Angeles bude kapitánem Výběru Evropy na Světovém poháru v Torontu. Jeho asistenty se stali slovenský obránce Zdeno Chára z Bostonu a švýcarský zadák Mark Streit z Philadelphie. Rozšířené vůdčí role budou mít navíc také dánský forvard Frans Nielsen z Detroitu a německý bek Dennis Seidenberg, který je po konci kontraktu v Bostonu zatím bez angažmá.

Foto: Profimedia.cz

Slovinský útočník Anže Kopitar z Los Angeles bude kapitánem Výběru Evropy na Světovém poháru.

Článek

Devětadvacetiletý Kopitar byl v červnu vybrán novým kapitánem Kings, se kterými získal dvakrát Stanleyův pohár v letech 2012 a 2014. Letošní držitel Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL i Lady Byng Trophy pro hokejového gentlemana má na kontě v NHL 764 zápasů a 684 bodů.

Devětatřicetiletý Chára je od října 2006 kapitánem Bostonu a dovedl jej v roce 2011 k zisku Stanleyova poháru. O rok mladší Streit byl poslední dvě sezóny asistentem kapitána Philadelphie.

Světový pohár se hraje od 17. září do 1. října. Výběr Evropy se představí v základní skupině A, kde se utká se Spojenými státy americkými, Českem a Kanadou. V přípravě sehraje 9. a 11. září duely s Výběrem Severní Ameriky v Québecu a v Montrealu a v generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září od 1:00 SELČ ve Washingtonu proti Švédsku.

Reklama

Související témata: