Hlavní obsah

Kempný gólem ozdobil narozeniny. Měli jsme někdy ve hře nepořádek, přiznává

Martin Kézr (Petrohrad)Sport.czPrávo

Jak těžký pro ně bude Světový pohár, poznali čeští hokejisté hned při prvním testu v Petrohradu. S domácími Rusy se často dostávali pod tlak, ale rvali se statečně a nakonec premiéra Josefa Jandače v roli kouče národního týmu skončila ještě přijatelnou porážkou 3:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příprava Rusko - Česko v PetrohraduVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Byla to se vším všudy ostrá zkouška na torontský turnaj, vždyť se hrálo i na užším ledě zámořských rozměrů. „Byli jsme ale rádi, že jsme si to mohli vyzkoušet ještě před cestou do zámoří," řekl útočník Michael Frolík. Češi rychle vedli, už ve 4. minutě si rána Michala Kempného od modré našla cestu do sítě. „Sobotka to výborně zatáhl kolem branky do skrumáže, puk se najednou zjevil volný přede mnou, tak jsem jen pálil. Byla to moje vůbec první střela v zápase a hned takhle sedla," přibližoval svou trefu obránce, který tak gólem oslavil čtvrteční 26. narozeniny.

Postupně se režie utkání přesouvala na ruské hokejky. „Hrálo se v obrovském tempu. Tušili jsme, že domácí budou hodně rychlí a v některých chvílích jsme je fakt těžko zastavovali. Měli jsme totiž v naší zóně někdy docela nepořádek," uvědomoval si Kempný. Zejména Panarin zlobil při každém střídání a nakonec to byl právě nejlepší nováček uplynulé sezóny NHL, kdo se postaral 91 sekund před koncem první třetiny o vyrovnání.

Mrázek už předtím pochytal tři tutovky. „Byl jsem po první třetině zavařenej jako sviňa," přiznával útočník Jakub Voráček, že na sobě hodně cítil první duel sezóny. Bránit v pevném bloku a držet si pozice bylo pro reprezentanty při zlepšeném pohybu Rusů stále těžší a těžší. Když se k těm všem potížím přidala i dvě česká vyloučení v rychlém sledu, tak už bylo zle.

Během tři minut Rusové odskočili na rozdíl dvou gólů. Další ranou pro národní tým pak bylo zranění Sobotky, který po střetu se Zajcevem opouštěl led s bolestivou grimasou. Ještě během utkání jel do nemocnice na vyšetření pravého ramene. Poslední třetina byla z českého pohledu nejpovedenější. „Ke konci jsme se zlepšili a snažili se cpát už všechno do branky," uvedl Voráček.

Oplatí Češi hokejistům Ruska porážku a v sobotní odvetě v Praze zvítězí?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
Celkem hlasovalo 11774 čtenářů.

Reklama