Hlavní obsah

Nemáme super hvězdy, jsme tým, říká Michálek, který se za výsledek proti Rusku i popral

Praha

Milan Michálek v přípravném utkání proti ruským hokejistům v O2 Areně gól nedal, ale byl rozhodně v prvním útoku vidět. Byl aktivní, chodil před branku a přidal i boxerskou vložku s Alexejem Jemelinem, který měl v sobotním utkání hodně přiloženo pod kotlem. „Dal mi krosček do obličeje. Trošku jsem se naštval a šel do něj," popsal český útočník jeden okamžik z vítězného zápasu, který tým vedený Josefem Jandačem vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: David W Cerny, Reuters

Milan Michalek (vpravo) během bitky s Rusem Alexejem Jemelinem.

Článek

Vyrovnaný zápas, který jste na konci zápasu srovnali a poté otočili. Proti čtvrtečnímu utkání určitě větší spokojenost, že?

Ukázalo se, že můžeme hrát s kýmkoli. Celý tým bojoval a odehráli jsme vyrovnanou partii. Prodloužení a nájezdy to už je risk. Vyhrát mohli i oni, asi bychom i tak byli spokojeni.

V čem byla největší síla českého týmu?

Jsme tým, nemáme žádné super hvězdy, jako mají ostatní týmy. Musíme držet pohromadě, což jsme dneska potvrdili. Oni měli nějaké zákroky, které byly na hraně, ale my jsme zůstali spolu. Bojovali jsme jeden za druhého, tak to má být. V tomto bude naše síla. Pokud budeme takto hrát, máme na turnaji (Světovém poháru) šanci.

Hráli podle vás Rusové celý zápas na sto procent, jak jste to viděl vy?

Myslím, že hráli naplno, my taky hráli naplno. Tady nikdo nic nevypustí.

Vy jste rozhýbal první útok, byl jste aktivní, sedlo vám utkání?

Cítil jsem se dobře, snažil jsem se bruslit a pomáhat klukům hlavně před bránou, aby tam někoho měli a zároveň, aby byl prostor v rozích, protože oni jsou dost kreativní.

Bolel zápas hodně, s Jemelinem jste se pustili do křížku...

Dal mi krosček do obličeje. Trošku jsem se naštval a šel do něj. Tohle se v hokeji stává, při turnaji se budeme muset více kontrolovat.

Když jste vstával, tak to vypadlo, že jste kopl brankáře Varlamova, co se tam přihodilo?

Nevím, jestli jsem ho kopnul, asi jsem spadnul a ujela mi noha.

Rozhodčí vás musel potom s Jemelinem držet od sebe, pokud by tomu tak nebylo, byla by to velká bitka?

Drželi nás oba, nevím proč (smích).

Proti prvnímu utkání byl zápas ostřejší, nebylo to někdy za hranou?

Všechno to začalo v první třetině. Tam Jemelin někoho sestřelil, musíme mít k sobě respekt. Od té doby se to trochu rozhádalo, bylo tam hodně soubojů, pak jsem se i já neudržel. Bylo tam pár zákroků, pak jsme se toho už vyvarovali.

Šance český tým měl, ale gól jste stále nemohli vstřelit, chtělo to hlavně trpělivost?

Hráli jsme naši hru a čekali na gól, nakonec tam padl v poslední minutě (71 sekund před koncem šedesáté minuty). Bylo důležité, že jsme to neotevřeli, nedostali další góly a měli trpělivost. Prodloužení bylo hodně o bruslení, jedete třikrát nahoru a dolů, je toho potom dost. Skoro se potom jezdí nájezdy, pro diváky to je zajímavý.

Nebylo úplně vyprodáno, jak jste vnímal fanoušky?

Bylo to dobrý, diváci stáli za námi, pomáhali nám a ke konci fandili výborně, atmosféra byla výborná, byl jsem spokojený.

Pomůže vám, že si na nedělní odlet do Ameriky berete do letadla vítězství?

Určitě. Teď zase zpátky na malé hřiště do Pittsburghu, tam to bude úplně jiný hokej s mladými, ty budou lítat. (Česko hraje ve středu poslední přípravný zápas s Výběrem Ameriky do 23 let). Tam to bude taky těžký, už se těšíme na malé hřiště.

Reklama