Hlavní obsah

Jandačovi se splnilo přání. S kým bude u národního týmu spolupracovat?

Praha

Po návratu ze Světového poháru si moc přál, aby jeho realizační tým i v nové sezóně fungoval ve stejném složení jako na zářijovém turnaji v Torontu, což se nakonec trenérovi české hokejové reprezentace Josefu Jandačovi splnilo. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil, že asistenty kouče i nadále budou Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček. Ve funkci generálního manažera pokračuje Martin Ručinský, hlavním skautem zůstává Jiří Fischer.

Foto: Právo

Trenérský tým hokejové reprezentace (zleva): Jiří Fischer (skaut), Martin Ručinský (generální manažer), Petr Jaroš (trenér brankářů), Jiří Kalous (asistent trenéra), Josef Jandač (trenér), Jaroslav Špaček (asistent trenéra) a Václav Prospal (asistent trenéra).

Článek

„Jsem rád, že všichni členové týmu potvrdili zájem pokračovat a podařilo se najít model, který odpovídá jak zájmům reprezentace, tak představám svazu," těší Josefa Jandače.

„Při Světovém poháru byla naše spolupráce bezproblémová, shodli jsme se, že každý našel v realizačním týmu místo, které odpovídá jeho zaměření. Navíc jsme získali řadu poznatků, na které navážeme a zúročíme je při dalších akcích," libuje si Jandač, že bude moci dál pokračovat s lidmi, se kterými na hokej nahlíží podobnou optikou.

U Václava Prospala s Jiřím Fischerem přitom nebylo jasné, jestli a na jakých turnajích v sezóně budou národnímu týmu k dispozici. Oba totiž žijí v zámoří; Prospal se na Tampě věnuje trénování mládeže, Fischer zase působí jako skaut Detroitu v NHL.

Prospal bude na turnaji v Rusku a na MS

Přesto se Fischer nakonec zúčastní všech reprezentačních akcí v sezóně, Prospal bude k dispozici na prosincovém turnaji Euro Hockey Tour v Rusku a poté i na květnovém mistrovství světa.

Na plný úvazek zůstává u reprezentace i Martin Ručinský jako generální manažer, jenž tento post zatím zastával jen na Světovém poháru. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa však projevil zájem pokračovat, což Jandač i svazoví šéfové kvitovali. Ručinský tak v této roli definitivně nahrazuje Slavomíra Lenera.

„Jak ukazují mezinárodní trendy a zkušenosti z dalších zemí, v současném hokeji jsou širší realizační týmy nezbytností," uvedl prezident hokejového svazu Tomáš Král.

Trenéři musí pracovat i s perspektivou olympiády

„Před trenérem Jandačem a spolupracovníky stojí jako nejbližší úkol mistrovství světa, ale pracovat musí i s perspektivou příští olympiády, ať už se jí zámořští hráči zúčastní či nikoli. S tím souvisí i výběr a zařazování nových kandidátů reprezentace," vypočítává Král úkoly pro trenéry nároďáku.

Manažerem seniorského národního týmu pak bude Milan Hnilička, jenž měl stejnou funkci u reprezentační dvacítky. U ní ho odteď nahradí Otakar Černý.

Realizační tým hokejové reprezentace v sezóně 2016/17:
Hlavní trenérJosef Jandač
AsistentiJiří Kalous
Václav Prospal
Jaroslav Špaček
Generální manažerMartin Ručinský
ManažerMilan Hnilička
Hlavní skautJiří Fischer
Trenér brankářůPetr Jaroš
VideokoučDenis Havel
Kondiční trenérMichal Hamršmíd
KustodiZdeněk Šmíd
Petr Ondráček
LékařiDušan Singer
Tomáš Vyskočil
FyzioterapeutiPavel Kolář
Michal Truc
Radovan Sakaláš

Reklama

Související témata: