Hlavní obsah

Hokejisté se musí ve zbytku turnaje Karjala obejít bez Zámorského

Aktualizováno

Čeští hokejisté se budou muset ve zbytku turnaje Karjala obejít bez obránce Petra Zámorského. Přestože v pátek v podvečer po příletu do Helsinek trénoval, hráče švédského Örebra nakonec nepustily do duelů s Finskem a Ruskem zdravotní problémy. Zámorský má potíže s naraženým bokem a zády ze čtvrtečního duelu proti Švédsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Zámorský během tréninku na kempu hokejové reprezentace.

Článek

"Ve čtvrtek jsem v souboji trošku dostal do zad, ale bylo to dobré, nic jsem necítil, hrál jsem v pohodě. V pátek ráno jsem se však probudil a už jsem to trošku cítil. Mám naražený bok, píchá mě to až do zad. Je to nějaký mezižeberní sval," řekl novinářům Zámorský. "Bohužel to nejde," litoval.

Vzdát se nechtěl bez boje, zkusil ještě dnešní ranní rozbruslení. "Zatejpovali jsme to večer s fyzioterapeutem, takže v noci to bylo v pohodě. Byl jsem se ještě ujistit, jestli tomu nepůjde nějak uhnout, ale bohužel to nešlo ani při střele. Při bruslení jsem to cítil skoro při všem, takže to nemělo smysl. Při rychlých pohybech to je cítit hodně," přiblížil Zámorský.

Ve čtvrtek proti Švédům (6:3) se mu přitom hrálo parádně. "Strašně moc mě to bavilo, ale to je hokej. Co se dá dělat. Teď to nelze nijak léčit. Čeká mě návštěva fyzioterapeuta, týden volno a pak se uvidí. V pondělí půjdu ve Švédsku na sono, jestli to je jenom naražené, nebo tam může být nějaká prasklinka," nastínil Zámorský.

Výběr kouče Josefa Jandače tak bude hrát jen na sedm obránců, přičemž dnes s Finskem bude sedmým bekem Tomáš Pavelka. Místo čtyřiadvacetiletého zlínského rodáka Zámorského zaujme ve druhé obranné dvojici s Radimem Šimkem, jenž proti Švédům ve čtvrtek nehrál, třinecký Milan Doudera.

Premiéra v roli kapitána reprezentačního A-týmu čeká beka Jakuba Jeřábka. "Je to velká čest. Určitě se na to těším. Ale je to také velká zodpovědnost. Zvyšovat hlas tady snad nebude třeba, každý ví, co hrát. A každý ví, když udělá něco špatně. Spíš to bude o tom zvednout třeba sebevědomí nebo ten tým nějak nakopnout," konstatoval Jeřábek.

Předpokládaná sestava ČR:
Brankář:
Hrubec
Obrana:
J. Jeřábek - Polášek,
M. Doudera - Šimek,
Rutta - Dietz,
T. Pavelka
Útok:
Radil - Horák - D. Kubalík
Jarůšek - Filippi - Kvapil
P. Holík - R. Hanzl - T. Zohorna
Hyka - Bulíř - Lenc
Kämpf.

Reklama

Související témata: