Hlavní obsah

Gólman Turek se na šampionát necítí

MLADÁ BOLESLAV

Návrat Romana Turka do hokejové reprezentace se nekoná, pětatřicetiletý budějovický brankář po delším váhání odmítl pozvánku na soustředění národního mužstva před MS v Lotyšsku. "Zavolal mi, že se na mistrovství světa necítí a naznačil, že svou reprezentační dráhu považuje již za uzavřenou," sdělil Právu trenér Alois Hadamczik.

Článek

"Turkovo rozhodnutí musím respektovat, od začátku byla ve hře varianta, že se do přípravy nezapojí," dodal kouč.

"Mám za sebou náročnou sezónu, v níž jsem měl i určité zdravotní problémy a nyní si potřebuji hlavně odpočinout. Důvěra trenéra mě těší, ale necítím se tak, abych mužstvu na šampionát pomohl," doplnil Turek, jenž chytal za Česko naposledy při Světovém poháru před deseti lety.

Kouč se po Turkově odmítnutí včera v poledne rozhodl pozvat do reprezentace znojemského brankáře Jiřího Trvaje, který už byl na MS společně s Hniličkou před čtyřmi roky. "Bohužel má problém s kolenem. Domluvili jsme se, že do konce týdne stihne kontrolu u doktora, který rozhodne, jestli může na mistrovství jet nebo ne. Pokud by to dopadlo dobře, zřejmě by se připojil už příští týden na soustředění v Kravařích," vysvětlil Hadamczik.

Pöpperleho čeká finále německé ligy

Nyní v Mladé Boleslavi jsou na tréninku vedle Hniličky, jemuž zřejmě připadne role jedničky na šampionátu v Rize, k dispozici ještě dva gólmani, a to A. Svoboda s Mensatorem. Do hry se včera dostal i Pöpperle, jehož ale ještě čeká finále německé ligy s Eisbärenem Berlín.

Trenér ve středu také potvrdil i svůj zájem o dva české útočníky z finské ligy Petra Tenkráta a Viktora Ujčíka, jejichž Oulu přišlo o šanci na obhajobu titulu semifinálovou porážkou "Oba sice ještě musí být klubu k dispozici pro utkání o třetí místo, ale pak bych je rád viděl u národního týmu a snad nás ještě zastihnou v Kravařích," uvedl Hadamczik a prozradil, že Tenkrát od příští sezóny bude hrát za švýcarský Bern, kde podepsal dvouletou smlouvu.

Reklama