Hlavní obsah

Martin Straka už nebude hrát v hokejové reprezentaci

NEW YORK

Hokejový útočník New York Rangers Martin Straka už nebude nastupovat za českou reprezentaci. Olympijský vítěz z Nagana a úřadující mistr světa z Vídně to řekl českým novinářům v tréninkovém centru svého klubu v Tarrytownu. Své rozhodnutí vysvětlil únavou. Straka odehrál za národní tým 70 zápasů a vstřelil celkem 23 branek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Straka.

Článek

"Už jsem toho odjezdil hodně, potřebuju si odpočinout. Měli by to vzít mladší kluci, hokejisty máme vynikající," uvedl Straka, který tak svou reprezentační kariéru uzavřel ziskem bronzu na olympijských hrách v Turíně.

Právě turnaj pod pěti kruhy vyčerpal třiatřicetiletého útočníka natolik, že se rozhodl nejen nereflektovat na případnou pozvánku na mistrovství světa v Rize, ale i ukončit kariéru v národním týmu úplně. Po turínských hrách cítil tak velkou únavu, že musel požádat kouče Rangers, aby ho méně nasazoval do zápasů NHL.

Plzeňský rodák Straka se zúčastnil v posledních třech letech mistrovství světa, před dvěma lety v Praze vedl mužstvo i s kapitánským céčkem. Loni ve Vídni získal jedenáct let od svého debutu na MS v Itálii premiérový titul. Vedle dvou olympijských her se zúčastnil také Světového poháru v letech 1996 a 2004.

Reklama