Hlavní obsah

Hokejisté se chystají na Slováky

PRAHA

Třiadvacítka hokejistů se včera hlásila trenéru Aloisi Hadamczikovi v Kravařích k další části přípravy na mistrovství světa, během níž národní tým sehraje dvě utkání se Slováky.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

Definitivně padla možnost, že by se na šampionátu v Lotyšsku objevili znojemští Trvaj s Dopitou. "Brankář Trvaj má potíže s kolenem. Dopita řekl, že už dá přednost mladším a skutečně pro něj bylo pražské mistrovství světa posledním v kariéře," prohlásil kouč národního mužstva.

V Kravařích pracuje se stejnými hráči, které měl v minulých dvou týdnech k dispozici při kempu v Mladé Boleslavi. "Pro další přípravu v Praze od 23. dubna počítám i s triem evropských krajánků, brankářem Pöpperlem, obráncem Ševcem a útočníkem Tenkrátem. Z finalistů české extraligy povoláme asi pět hráčů," dodal Hadamczik a přiznal, že nepočítá s Ujčíkem z Oulu.

Na ledě tak včera večer trénovali gólmani Hnilička, Svoboda, Mensator, v modrém Hejda, Hunkes -Hlaváč, Burger, Irgl, v červeném Kutlák, Richter - Kudrna, Peterek, Hubáček, v bílém Philipp, M. Čech - M. Hořava, A. Padělek, Kracík a v černém Marušák, Blaťák - Rolínek, Polanský, Hřebejk.

Hadamczik sleduje české hráče v NHL a nemá moc důvodů k radosti. "Olesze bolí koleno, Čajánka zase trápí záda. Kuba je už definitivně mimo kvůli operaci třísel," uvedl kouč, který měl zprávy i o zřejmě největší hvězdě budovaného týmu, obránci T. Kaberlem: "Na šampionát pojede, ale do přípravy se zapojí později."

Reklama

Související témata: