Hlavní obsah

Z kádru pro hokejové MS vypadli Martínek, Ptáček a Burger

PRAHA

Hokejová reprezentace začala v neděli večer v Praze další fázi přípravy na blížící se mistrovství světa v Lotyšsku. Kouč Alois Hadamczik však musel před tréninkem na ledě mistrovské Sparty udělat další korektury v týmu, který v příštím týdnu čeká start na Švédských hokejových hrách ve Stockholmu.

Článek

Obránce Radek Martínek musí na operaci zubů a problémy s kolenem, naštípnutý kotník ukončil snažení Jiřího Burgra a problémy s nastřeleným nártem vyřadily ze hry i Františka Ptáčka. Potíže s kolenem má navíc další hráč Sparty Ondřej Kratěna.

"Dohodli jsme se s trenérem na určitém postupu. Ještě dnes jedu do Olomouce, kde se v pondělí ráno podrobím vyšetření," řekl Kratěna novinářům. Podobné problémy měl již v průběhu sezony, kdy musel na operaci. "Nyní je to pocitově stejné," přiznal. Přesto doufá, že si ještě letos za reprezentaci zahraje. "Rozhodně to neznamená, že do Švédska nepojedu," zdůraznil Kratěna doufající v příznivou zprávu po vyšetření.

Burger, jenž jako jediný z "odpadlíků" absolvoval předcházející část přípravy, Martínek a Ptáček ale národní tým neposílí. V širším kádru je tak aktuálně 34 hráčů, přičemž až v pondělí se uvidí, jak jsou na tom zdravotně další finalisté. Nejohroženější je účast v kempu u Tomáše Vlasáka ze Slavie, jenž kvůli problémům s třísly nehrál ani poslední finálový duel. Stále otevřené je doplnění týmu o obránce Jaroslava Modrého. Beka Atlanty čeká ve čtvrtek v zámoří vyšetření a poté se rozhodne o jeho případném startu na MS.

Osm nových tváří

V neděli se v T-Mobile Areně sešlo 24 hráčů, mezi kterými bylo osm nových tváří. Oproti předešlým zápasům proti Slovensku mužstvo posílili brankář Tomáš Pöpperle, obránci Martin Ševc, Lukáš Krajíček, Martin Škoula, Zbyněk Michálek a útočníci Petr Tenkrát, David Výborný a Jaroslav Balaštík. Krajíček, Michálek a Pöpperle čekají na premiérový start v reprezentaci.

"Doufám, že alespoň jeden zápas odchytám," uvedl Pöpperle, jenž se s národním týmem připravoval i před loňským MS, ale do branky se nakonec nedostal. Letos má však velkou šanci prosadit se i do závěrečné nominace pro Lotyšsko. "To je sice možné, ale dokud neodjedu, tak to jisté není," řekl letošní německý šampión v barvách Eisbärenu Berlín a jeden z trojice brankářů, kteří jsou v přípravě.

Pöpperle měl problémy s hokejkami

Před nedělním tréninkem musel Pöpperle řešit problémy s chybějícími hokejkami, protože už mu žádné nezbyly. Nakonec na led vyjel s holí Petra Břízy. Další gólman Milan Hnilička se přípravy nezúčastnil kvůli žaludečním problémům.

Až v pondělí se k mužstvu vedle extraligových finalistů připojí Patrik Štefan, který ráno přiletí ze zámoří. V podvečer pak Hadamczik rozhodne, kteří hráči odletí v úterý do Švédska, kde bude čekat další nominovaný Radek Hamr. Na závěrečný turnaj Euro Hockey Tour může vzít kouč tři brankáře a 27 hráčů do pole. Momentálně je jisté pouze to, že mezi nimi nebude Tomáš Kaberle, který by se měl z Toronta vrátit 27. dubna a poté trénovat v Praze s hráči, kteří ze Stockholmu odletí dříve. Hadamczik totiž plánuje rozložit turnajovou zátěž ve Švédsku mezi maximální počet hráčů.

Širší kádr reprezentace v přípravě na MS v Lotyšsku:
Brankáři: Milan Hnilička (Liberec), Adam Svoboda (Timra/Švédsko), Tomáš Pöpperle (Eisbären Berlín),
obránci: Miroslav Blaťák (Zlín), Jiří Hunkes (Třinec), Zdeněk Kutlák (České Budějovice), Jan Novák (Slavia Praha), Radek Hamr, Martin Ševc (oba Färjestad/Švéd.), Martin Čech (Ufa/Rusko), Jan Hejda (Chimik MO/Rusko), Lukáš Krajíček (Florida/NHL), Martin Škoula (Minnesota/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Tomáš Kaberle (Toronto/NHL),
útočníci: Jaroslav Hlinka, Jan Marek, Petr Ton, Ondřej Kratěna (všichni Sparta Praha), Zbyněk Irgl, Jiří Burger, Petr Hubáček (všichni Vítkovice), Jaroslav Bednář, Tomáš Vlasák, Ivo Prorok (všichni Slavia Praha), Jaroslav Kudrna, Jan Peterek (oba Třinec), Jaroslav Kracík (Plzeň), Tomáš Rolínek (Pardubice), Jan Hlaváč (Ženeva/Švýcarsko), Miloslav Hořava (MODO/Švédsko), Petr Tenkrát (Kärpät Oulu/Fin.), David Výborný, Jaroslav Balaštík (oba Columbus/NHL), Patrik Štefan (Atlanta/NHL).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články