Hlavní obsah

Krajíček by si rád splnil reprezentační sen

Marek BurkertPrávo

Lukáši Krajíčkovi loni v září na Floridě řekli, že ho pošlou do farmářského týmu, nakonec ale za Pantery odehrál takřka sedmdesát zápasů. Sezónu plnou překvapení by si třiadvacetiletý hokejový obránce mohl ještě zpříjemnit startem na mistrovství světa v Rize.

Foto: San Antonio Rampage

Lukáš Krajíček v dresu San Antonia Rampage, farmy floridských Panterů.

Článek

"Je to můj velký sen, celá rodina mi drží palce," vykládal na nedělním pražském srazu národního mužstva. Rodák z Prostějova přitom díky mohutnému finiši Floridy dokonce mohl žít bojem o Stanley cup, ale Panthers nakonec k postupu do play-off scházelo pár bodíků.

"Měli jsme výborné mužstvo. V půlce sezóny ale přišly problémy. Za měsíc jsme vyhráli jen jediný zápas a dvanáctkrát prohráli. Bylo to v době, kdy na Floridě řádil hurikán a většina kluků měla velký strach o rodiny, na hokej nebyly myšlenky," líčil Krajíček.

Na život ve Spojených státech si ale stěžovat nemohl, spíš naopak. "Je to fantazie. Na tréninky se dá jít v sandálech a v bermudách. Každý den se člověk může opalovat u bazénu." Tři měsíce dělali Krajíčkovi na Floridě společnost rodiče. "Bylo to perfektní, máma vyvařovala, vážně super," usmíval se.

S Oleszem se nesejde

Ani po sportovní stránce mladý obránce nestrádal. "Dřív to bylo tak, že si k nám soupeř přijel zahrát golf, a ještě nás porazil. To se ale změnilo." Tahouny Panterů do vyšších pater ligy byli kanadský gólman Roberto Luongo a finský forvard Olli Jokinen. "Roberto zachránil spoustu zápasů, ale některé týmy si zakládají na gólmanovi, třeba New Jersey na Brodeurovi," všiml si.

Krajíček přitom doufal, že by se v národním mužstvu mohl objevit po boku klubového kolegy Rostislava Olesze. Zranění nohy ale českého olympionika vyřadilo ze hry. "Rosťa měl s kolenem problémy půl sezóny a pořád se to zhoršovalo."

O nominaci se tak obránce musí poprat sám. "Formu jsem snad neztratil. Sice jsem byl před měsícem nemocný a vynechal pár zápasů, ale návrat se mi povedl. Jen uvidíme, co se mnou provede větší led," protáhl obličej při pohledu na plochu v hale Sparty.

Reklama

Související témata: