Hlavní obsah

Ton ani Vlasák s reprezentací do Švédska neletí

PRAHA

Do nelehké situace se deset dnů před začátkem mistrovství světa dostává trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Z mužstva mu totiž odpadají marodi. Na turnaj do Švédska letí jen 3 brankáři, 10 obránců a 16 útočníků. "Skládá se nám to těžko, těch zdravotních problémů je víc než dost," přiznal Právu Hadamczik, jenž se musel během pondělí vyrovnat se ztrátou hned čtyř hráčů.

Článek

"Lékaři nedovolí odcestovat útočníkům Kratěnovi, Vlasákovi a Tonovi a aby toho nebylo málo, večer se ozval z Karlstadu Hamr, že má rovněž vážně zdravotní potíže. Všichni čtyři ale slíbili, že budou pokračovat v individuální přípravě podle toho, co jim dovolí zdravotní stav a definitivní slovo ohledně jejich startu padne až před konečnou nominací 2. května," vysvětlil kouč.

Nejvíce byl zaskočen zprávou o silných bolestech obránce Radka Hamra, který se měl připojit ve Švédsku. "Byl v posilovně a luplo mu v zádech, asi má přiskřipnutý nerv. Zkusíme počkat, ale podle jeho vyjádření by s tím momentálně hrát nešlo," přiznal Hadamczik.

Z finalistů extraligy se na pondělním tréninku hlásili slávisté Novák, Bednář, Prorok a s nimi i dva vítězové ze Sparty. "Oslavy titulu byly krásné, ale raději jsem je od neděle už kontroloval, přece jenom nešlo tři dny v kuse pařit," svěřil se Jan Marek. "Taky jsem to nepřeháněl, abych byl pro nároďák svěží," doplnil Jaroslav Hlinka.

Vlasák se cítí tak na 70 procent

Tomáš Vlasák sice přijel na pondělní trénink, ale bolavá třísla mu stále nedovolují nastoupit na led. "Cítím se tak sotva na sedmdesát procent, lékaři nařizují minimálně týden klidu," prozradil útočník. "Domluvili jsme si, že si příští pondělí zavoláme. Ještě tu existuje možnost, že bychom Vlasáka vzali rovnou na šampionát," uvedl Hadamczik.

Petru Tonovi se znovu ozývá lednová zlomenina levé ruky. "Neměl jsem při play-off čas na regeneraci, takže se to zhoršilo," vysvětlil útočník mistrovské Sparty. Jeho spoluhráč z klubu Ondřej Kratěna pak podle rozhodnutí lékařů nesmí zatěžovat bolavé koleno. "Oba potřebují minimálně pět dní odpočinku, zůstáváme ale v kontaktu a zvažujeme i variantu, že při zlepšení zdravotního stavu by jeden z nich za námi do Švédska dorazil," naznačil trenér, jenž bude sledovat i vývoj prvního kola Stanley cupu. "Mám vytipované hráče, ale záleží na vývoji sérií."

Reklama

Související témata: