Hlavní obsah

Prospal viděl některé reprezentanty poprvé v životě. Nad nabídkou pokračovat neváhal

Praha

Je zase s týmem a svůj entuziasmus se snaží přenést i na hráče, které vidí prvně v životě. Václav Prospal je opět v roli, která mu přísluší od Světového poháru v Torontu: asistent reprezentačního mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra české hokejové reprezentace Václav Prospal.

Článek

„Nad nabídkou pokračovat jsem vůbec neváhal. Nebylo nad čím, práce mě hrozně baví, na Světovém poháru to fungovalo dobře a já jsem rád, že tu můžu zase být," vyprávěl Prospal po včerejším tréninku v Praze.

Když kolem něj po ledě svištěli členové mužstva, které se vypravilo na Channel One Cup do Finska a Ruska, občas měl ale problém s identifikací. „Vždycky je to o seznámení. Je tu spousta nových hráčů, ale jsem rád, že ty kluky daleko víc poznám, protože to sleduju trochu zpovzdálí, jelikož tu nežiju. Při zápasech by to ale nemělo hrát žádnou roli," myslí si Prospal.

Jandač vidí přínos v Prospalově zápalu

Bývalý reprezentační kouč Vladimír Vůjtek starší se však nad jeho dalším angažmá u národního mužstva pozastavoval a ptal se, proč vlastně někdo, kdo v zámoří trénuje mládež, by měl být na pozici asistenta českého národního týmu...

Jandač ale vidí velký přínos v Prospalově zápalu pro věc, i když se po prosincovém turnaji Euro Hockey Tour k české reprezentaci zase připojí až v dubnu před mistrovstvím světa, které se koná v Paříži a v Kolíně nad Rýnem. „Uvidíme taky podle toho, jestli se ty moje dva týmy, co trénuju v Americe, dostanou na národní šampionát, který probíhá na konci března," upřesnil Prospal.

Před Světovým pohárem působil společně se skautem Jiřím Fischerem v roli styčného důstojníka a vytipoval hráče, kteří pak reprezentovali v Torontu. „Náš názor na nominaci byl tehdy daleko větší, než je teď, kdy se zase daleko více zapojili Jarda Špaček a Jirka Kalous. Ale Pepa Jandač po nás chce, abychom ty kluky znali, věděli, jakou mají pozici a v čem jsou dobří," tvrdil Prospal, který doma v Tampě pravidelně chodí na zápasy tamních Lightning.

Po návratu z turnaje v Moskvě si však naplánoval Vánoce s rodinou v Česku a těší se hlavně na atmosféru, jakou mu na Floridě nevykouzlí ani Santa Claus „Když to vyjde a napadne sníh, tak to má u nás na Hluboké opravdu kouzlo..."

Reklama