Hlavní obsah

Ševc: Oslavy švédského titulu byly úžasné

Hokejový obránce Martin Ševc odešel na konci ledna z extraligového Kladna na zkušenou do švédského Färjestadu a tříměsíční hostování na severu Evropy se mu náramně vydařilo. S Färjestadem získal mistrovský titul a nyní má šanci dostat se s českou reprezentací na mistrovství světa v Lotyšsku. O tom všem vykládal Ševc v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Kladenský obránce Martin Ševc.

Článek

Jak jste si užil švédský titul s Färjestadem? Bylo to úžasné, tak skvělé pocity jako po finále s obhájcem titulu Frölundou mi hokej ještě nepřinesl. Předtím jsem nikdy nic nevyhrál. Oslava začala hned v šatně, pak celý tým spěchal do hotelu, který patří majitelům klubu, a mistrovská noc se završila v místním baru. Následovaly různé party u spoluhráčů, nakonec jsme to s českými spoluhráči Paterou a Hamrem končili v pizzerii.

Bylo těžké v průběhu sezóny naskočit do švédské ligy? Měl jsem obavy, jak koncem ledna do týmu s řadou zkušených hráčů zapadnu. Vzali mě mezi sebe skvěle, také herní styl se mi zdál podobný, jen se hrálo s daleko větším nasazením. Zejména play-off bylo hodně vypjaté, často rozhodovaly maličkosti. Občas jsem nastoupil i vedle krajana Hamra, ale častěji jsem tvořil dvojici s Frögrenem či Alankem.

S tříměsíčním angažmá na severu můžete být spokojen... Rozhodně. Vůbec nelituji, že jsem do Švédska šel a poznal nové prostředí i jiný hokej. S Kladnem by mi sezóna dávno skončila, takhle jsem měl pořád o co hrát a udržel si rytmus i pro reprezentaci.

Nyní jste ve Švédsku zpátky, ale už s národním mužstvem. Jakou si dáváte šanci dostat se i na mistrovství světa? Mám radost, že mi trenéři dali šanci, i když program posledních dnů byl dost hektický. Moc rád bych sezónu završil cestou do Lotyšska. Cítím větší šanci než loni, protože jsem už něco za reprezentaci odehrál a teď bude hodně záležet na tom, jak mi vyjde turnaj ve Stockholmu, i na tom, zda se obrana ještě doplní ze zámoří.

Reklama

Související témata: