Hlavní obsah

Mladíci v euforii. Rozhodla disciplína a týmový výkon, libovali si Češi po skalpu mistrů světa

Montreal/Praha

Po velmi nevydařeném ladění před šampionátem předvedli výkon, který má sílu. Čeští hokejisté do dvaceti let zvládli vstup do mistrovství světa parádně. V Montralu vyhráli nad úřadujícími mistry světa z Finska 2:1. Začátek z říše snů. V předposlední minutě poslední třetiny určil konečný stav Michael Špaček. „Tři zápasy před turnajem se nám nepovedly, řekli jsme si, že od nás nikdo nic nečeká, naopak můžeme překvapit,“ řekl pro server hokej.cz autor vítězného gólu.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Český útočník Daniel Špaček (dole vpravo) slaví se spoluhráči vítězný gól proti Finsku na MS hráčů do 20 let.

Článek

"Všichni hráči dodržovali herní plán, a také jsme měli za celý zápas jediné vyloučení. Fauly, to je s Finy smrt," byl po utkání spokojený hlavní trenér Jakub Petr.

Detailní příprava, vše rozebrané do posledního šroubku a po závěrečné siréně radost. „Byl to skvělý pocit, tohle je speciální gól v mé kariéře," citoval zase Špačka server iihf.com. „Všichni jsme zklamaní. Chtěli jsme první zápas vyhrát a získat větší sebevědomí. Musíme jít prostě dál," měl zcela opačné pocity Eeli Tolvanen.

Trenér si na Švýcarsko věří

Češi hráli jako jeden tým, to rozhodlo. Švédsko a Finsko jsou favorité skupiny A, ve které národní tým hraje. Jednu překážku zvládl. Ve frontě ještě čekají Švédové, Dáni a Švýcaři. Ti jsou dalším českým soupeřem na kanadském šampionátu. A už za pár hodin. „Celé tři třetiny jsme nehráli jako jednotlivci. Hráli jsme jako tým. Myslím, že to je důvod, proč jsme vyhráli," přidal se ještě k hodnocení souboje s Finskem útočník Filip Chlapík.

„Teď máme náskok a jde o to, abychom si ho udrželi a poráželi další soupeře v řadě," ví zase Špaček. Na konci turnaje by měla být pozice mezi čtyřmi nejlepšími, takový je cíl české reprezentace v Kanadě.

Už v úterý od 19 hodin čeká výběr trenéra Petra další soupeř. Žádné velké oslavy. Regenerace a zvládnout duel proti Švýcarsku. To v přípravě prohrálo s Kanadou až v prodloužení. Česko ve třech přípravných zápasech vše prohrálo s děsivým skóre 0:17.

Po Finsku přichází další zkouška, dvacítka bude chtít ukázat, že první úspěch v Montrealu nebyl náhodný. „Když budou kluci plnit všechny detaily, jako bylo proti Finům třeba dobruslování útočníků, pak by to mohlo být dobré," věří kouč, který nemá obavy ani z dvou náročných utkání, která jdou rychle za sebou.

Porazí čeští hokejisté dnes na MS hráčů do 20 let Švýcarsko?
Ano
87,3 %
Ne
12,7 %
Celkem hlasovalo 23188 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články