Hlavní obsah

Kaberle tuší, že má být oporou

PRAHA

Medaili z MS do rodinné sbírky by z Lotyšska rád přivezl mladší ze sourozenců Tomáš Kaberle. Na jeho schopnosti a zkušenosti bude obrana národního týmu hodně spoléhat. Po sobotním příletu ze zámoří zatím trénoval individuálně ve Slaném, ale ve středu se už připojí k mužstvu a ve čtvrtek s ním odletí do Rigy.

Článek

"Tuším, že bych měl být jednou z opor, ale důležitější je, jak bude tým fungovat jako celek. Zápasy ve Švédsku jsem sice neviděl, ale výsledky naznačují, že musíme hlavně hrát lépe zezadu," vyprávěl Kaberle, jenž se poprvé za sedmileté působení v NHL nedostal s Torontem do playoff, a tak přijal nabídku z reprezentace. "Zážitek z loňské Vídně je tak silný, že bych u toho chtěl být znovu. Pro mne je těžké říct národnímu mužstvu ne," přiznal 28letý Kaberle, jehož nezastavily ani problémy se zády: "Chvíli jsem si to promyslel, ale kdybychom účinkovali v play-off, tak hraju taky, na odpočinek bude dost času v létě."

Boje o Stanley cup teď sleduje hlavně kvůli bratru Františkovi, který hraje za Carolinu. "Jsem hrozně rád, že to otočili z 0:2 na 3:2. Jsou tam za ním i rodiče, tak doufám, že tam vydrží co nejdéle," sdělil ČTK T. Kaberle a přiznal osobní zklamání z brzkého konce sezóny v zámoří. "Finiš jsme měli dobrý, jenže kluby, co byly před námi, taky vyhrávaly," přiznal.

Mrzelo ho, že neúspěch Toronta si vyžádal hlavu kouče Quinna. "Měli jsme společný osud, přišel do klubu zrovna ten rok, co jsem začínal. Měl jsem ho rád, ale ten tlak byl obrovský." Na střídačku klubu by měl nyní jako nový kouč přijít Maurice, který nyní vede farmu Toronta, ale má bohaté zkušenosti z Caroliny.

Reklama