Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplní v přípravě na MS Robin Hanzl

Hokejovou reprezentaci doplní v přípravě na květnové mistrovství světa útočník Robin Hanzl z Litvínova. K týmu se připojí na úterním srazu v Praze. Trenér Josef Jandač tak má aktuálně k dispozici 22 hráčů, tři z nich se však z osobních a zdravotních důvodů k mužstvu ještě nepřipojili a trénovat podle všeho nezačnou ani začátkem příštího týdne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Obránce Tomáš Kudrátek je momentálně s těhotnou manželkou v Kanadě, útočníci Vladimír Sobotka a Petr Vrána mají zdravotní problémy. "V případě Vládi je situace pořád stejná. Čekám, až bude mít výsledky vyšetření od doktora. Pak se mi ozve. Stejně jako Petr, který ale momentálně ještě bere antibiotika," uvedl Jandač.

Národní tým v Praze trénoval od úterý čtyři dny, po volnu se sejde opět v úterý. Společně s Hanzlem se poprvé připojí i útočníci Lukáš Kašpar, Michal Řepík a brankář Dominik Furch. Teoreticky mohou přibýt i Sobotka a Vrána, což ale Jandač spíše nepředpokládá. "Kdyby řekli, že jsou v pořádku a jdou do toho, tak se samozřejmě v týdnu připojí," řekl reprezentační kouč.

Další hráči dostanou pozvánku po skončení čtvrtfinálových sérií extraligy Plzeň - Liberec a Chomutov - Třinec. Ty se dohrají dnes, nebo v neděli. S ohledem na to, kdy se tak stane, se pak připojí k reprezentaci. "Je jim potřeba dát prostor na odpočinek, protože hráči z týmů, které hrály předkola, mají v nohách strašně moc zápasů. Prostor na regeneraci bych jim určitě dal," řekl Jandač s poukazem na to, že Plzeň i Chomutov dnes čeká jedenáctý zápas během 19 dnů.

O víkendu by mohli dohrát i útočníci Roman Červenka, Michal Birner a Robert Kousal ve Švýcarsku. "Když skončí, minimálně týden dostanou prostor na odpočinek," řekl Jandač, jehož svěřence čekají první zápasy až 12. a 13. dubna, kdy se v Chomutově utkají s Norskem.

Aktuální složení kádru:
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)
Dominik Furch (Omsk/KHL),
Obránci:
Lukáš Klok (Vítkovice)
Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL)
Adam Polášek (Novosibirsk/KHL)
Libor Šulák (Znojmo/EBEL),
Útočníci:
Tomáš Hyka
Pavel Musil
Radan Lenc (všichni Mladá Boleslav)
Petr Holík, Robert Říčka (oba Zlín)
Michal Řepík, Petr Vrána (oba Sparta)
Robin Hanzl (Litvínov)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)
Vladimír Sobotka (Omsk/KHL)
Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL).

Reklama

Související témata: